skinology salicilna kiselina serum(3)
dec
27
2021

Skinology laboratorija neumoljivo radi na novim formulacijama, tako da smo ponosni da vam pred kraj godine predstavimo novog člana porodice seruma: u pitanju je Salicilna kiselina + mlečna kiselina serum za lice, namenjen eksfolijaciji i koži sa pojačanom produkcijom sebuma. Ovo je prvi Skinology serum sa beta-hidroksi kiselinom u sastavu i ujedno prvi preparat koji kombinuje AHA i BHA kiseline. Osluškujući potrebe tržišta, klijenata i profesionalaca, kreirali smo serum sa salicilnom i mlečnom kiselinom kao odgovor na sve češće probleme masne kože, komedona i povećane produkcije sebuma. U nastavku teksta donosimo benefite salicilne kiseline i više detalja o novom serumu.

Šta je tačno salicilna kiselina?

Salicilna kiselina je liposolubilna kiselina iz grupe beta-hidroksi kiselina. U farmaceutskim proizvodima, njeno osnovno dejstvo je antiseptičko, dok u višim koncentracijama ostvaruje i keratolitički efekat. Začepljene pore, hiperkeratinizacija, povećana produkcija sebuma i bakterije su glavni uzročnici pojave akni. Salicilna kiselina ima uticaj na redukciju pojave akni svojim višestrukim delovanjem. Njeno eksfolijativno dejstvo na površini kože pomaže uklanjanje odumrlih ćelija stratum corneuma, a rastvorljivost u lipidima omogućava ostvarivanje dejstva u dubljim slojevima kože gde pomaže u procesu čišćenja kanala lojnih žlezda i u održavanju njihove prohodnosti. U studijama koje su vršene na dobrovoljcima, došlo se do zaključka da upotrebom salicilne kiseline koža ne postaje osetljivija na UV zračenje, ali je svakako preporuka da se u toku dana koristi krema sa SPF-om zbog prevencije nastanka hiperpigmentacija na mestu gde je bio upaljeni komedon.

salicilna kiselina

Preparati sa salicilnom kiselinom su, u prvom redu, namenjeni osobama sa masnom, mešovitom kožom koja je sklona pojavi akni. U zavisnosti od ličnih preferenci i potreba, može se odabrati proizvod poput seruma, tonika ili kreme sa salicilnom kiselinom kao aktivnom supstancom.

Redovnom upotrebom proizvoda sa salicilnom kiselinom može se očekivati smanjenje reaktivnosti kože, smanjenje broja i stepena ozbiljnosti akni, ujednačavanje teksture i boje tena, posvetljivanje hiperpigmentacija koje su nastale kao posledica akni i regulacija lučenja sebuma.

Skinology Salicilna kiselina + mlečna kiselina serum za lice

Skinology serum sa salicilnom i mlečnom kiselinom je formulisan tako da može da se koristi dvojako: kao serum za celo lice ili deo lica (čelo, obrazi, brada) i kao ciljani tretman (direktno na aknu). Viskozitet seruma je podešen tako da zadovolji obe namene. Koncentracija mlečne kiseline je 1% i zbog te male koncentracije nije potrebno skidati serum sa lica ili koristiti neutralizator. Preko ovog seruma je moguće naneti neki od seruma namenjenih hidrataciji kao što su Hijaluron, Centella, Aloe vera, Urea 5%, ukoliko se proceni da je to potrebno.

Ne bi trebalo insisratirati na primenu dva seruma: ukoliko se ovaj serum koristi sa još nekim, trebalo bi obratiti pažnju na količinu, kako ne bi došlo do ljuštenja proizvoda se lica. Nakon aplikacije seruma, potrebno je naneti neutralnu hidratantnu kremu (ne preporučuju se kreme sa niacinamidom).

Preporuka za korišćenje

Serum se nanosi uveče blagim utapkavanjem u količini od 2-3 kapi na očišćenu i toniranu kožu lica ili deo lica gde je to potrebno. Izbegavati nanošenje seruma oko regije oka. Nakon upotrebe seruma poželjno je naneti serum za hidrataciju i odgovarajuću kremu na celo lice i vrat. Preporuka je da se koristi isključivo kao večernja nega, i da se uvodi postupno. Nikako se ne preporučuje njegovo kombinovanje sa drugim kiselinama, niacinamidom, vitaminom C. Ujutru se preporučuje upotreba kreme sa zaštitnim SPF faktorom, poput Skinology Hidratantne SPF 25 kreme za lice.

Novi Skinology Salicilna kiseilna + mlečna kiselina serum za lice 30 ml je dostupan po ceni od 1490 RSD u prodajnim objektima Prima kozmetike, Skinology Flagshop Store-u u TC Galerija i online na primakozmetika.com.