Ručna masaža lica je vekovima poznata kao relaksirajući tretman, koji deluje protiv opuštanja kože, odlalaže bore, osvežava tonus i omekšava kožu. Masaža lica je sastavni deo klasičnog kozmetičkog tretmana lica, a kao takva je nezamenljiva posle etape čišćenja lica. Treba naglasiti da masaža lica nema samo estetski i kozmetički efekat, već i anti-stres učinak, koji je posebno značajan u svakodnevnom životu punom obaveza.

Masaža lica – benefiti za kožu

Masaža lica pruža veliki broj prednosti i benefita za kožu u bilo kojoj dobi, a posebno za zrelu, kojoj opada tonus. Osim pomenutih efekata, masaža lica ima i čisto fizički učinak na kožu: čisti je od epidermalnih ljuspica (sloja izumrlih ćelija koje se svakodnevno obnavljaju), omogućava da kože “prodiše”, balansira rad lojnih žlezda (preventivno delovanje na potencijalne problema mašćenja kože), stimuliše krvotok i izbacivanje metaboličih produkata.

Masaža lica pruža i blogedetni efekat izbacivanja viška vode zadržane u međućelijskom prostoru, smanjujući natečenost i “vodenaste kesice”. Redovnim masažama lica, koje možemo nastaviti i u kućnim uslovima (samomasažom), stimuliše se proizovdnja kolagena i elastina.

Proizvodi za masažu lica

Masaža lica se vrši posebnim kozmetičkim proizvodima namenjenim umanjenu trenja i lakšem proklizavanju prstiju kozmetičara/estetičara. Ona se biraju prema tipu kože klijenta:

  • za normalnu i zrelu kožu se preporučuju čista biljna ulja ili posebne mešavina ulja za masažu lica. Hemijski sastav biljnih ulja je sličan trigliceridima kože, pa dobro prodiru u nju i ne remete normalnu razmenu materija
  • za masnu kožu odgovaraju proizvodi na vodenoj osnovi, poput hidrogelova. Vodena lagana tekstura obogaćena sastojcima za regulisanje lučenja sebuma ne puni pore i pomaže proces njihovog čišćenja
  • za suvu kožu je idealna tekstura proizvoda – krema za masažu. Kremasta formula dodatno hrani suvu kožu nutrijentima, ostavljajući nežni film na koži, dok se pokreti kozmetičara mnogo ugodniji.

Skinology linija za masažu lica sadrži sve navedene vrste vrste proizvoda:

Postupak masaže lica

Masaža lica je deo gotovo svakog kozmetičkog tretmana lica. Najpre se lice klijenta očisti korišćenjem Skinology mleka i tonika. Nakon toga, na kožu se nanosi neki od proizvoda za masažu lica, koji kozmetičar bira prema tipu kože (ulje, hidrogel ili krema) i masira lice različitim tehnikama kruženja, štipkanja, povlačenja na gore itd. Nakon što je masaža završena, višak proizovda se uklanja i nanosi se piling za lice koji će dodatno pokupiti mrtve ćelije i ljuspice koje je masaža lica uspešno “podigla” sa kože. Tretman se dalje nastavlja nanošenjem Skinology maske za lice, seruma i kreme, prema tipu kože i vrsti tretmana.

Kontraindikacije za masažu lica

Postoje određene situacije kada se masaža lica ne preporučuje, zato je važno da kozmetičar i klijent imaju otvoren odnos. Važno je da klijent napomene da li je nedavno imao neku estetsku intervenciju na licu, poput ubrzigavanja filera, botoksa, ili neku upalu kože.

Pogledajte masažu lica u okviru NEW EXPRESSION anti-age tretmana lica: