Priprema lica za salonski tretman je od ključne važnosti za kvalitet bilo kog tretmana: proizvodi će se bolje upiti i delovati. Pored obaveznog čišćenja lica, važno je omekšati kožu klijenta kako bi lakše obavio proces ekstrakcije mitisera, komedona i nečistoća iz pora. Zato je novi dodatak Skinology liniji – Urea gel za omekšavanje kože osmišljen upravo sa ovim ciljem.

Urea gel za omekšavanje kože: Priprema bez iritacije

Urea gel za omekšavanje kože deluje zahvaljujući hidrantanim svojstvima uree i umirujućim svojstvima alantoina. Zbog gelaste strukture proizvoda, ne opterećuje čak ni kuperoznu i masnu kožu. Služi kao sredstvo za pripremu kože lica pre svakog tretmana:

  • omekšava kožu
  • priprema je za čišćenje
  • priprema je za unošenje preparata

Ono što ovaj proizvod čini univerzalnim je to što ne iritira čak ni najosetljiviju kožu lica, te je podoban za sve tipove i starosne dobi.

Upotreba i primena Urea gela za omekšavanje kože

Urea gel se nanosi u debljom sloju na kožu, a potom se lice prekriva folijom, naravno izbegavajući predeo oko očiju i usta. Potom se gel zagreva nekom od termalnih procedura i ostavlja da deluje 20 minuta. Na kraju se uklanja i nastavlja se sa procesom tretmana lica.

Urea gel za omekšavanje kože se može koristiti i sa termo-maskom, čime dolazi do lakog otvaranja pora i čišćenja lica, i kod normalne i kod kombinovane kože.
http://primakozmetika.com/Proizvod/urea-gel-za-omeksavanje-koze/