Anticelulit linija ULTRACELL Complex namenjena je profesionalnim remodelirajućim tretmanima protiv celulita: razgradnji masnih naslaga ali i sprečavanju novih. Krajnji cilj ovog tretmana je eliminacija viška tečnosti, toksina, toniranje kože, razlaganje masnih naslaga, vidna redukcija celulita uz efekat glatke zategnute kože. Kombinovanjem preparata iz ULTRACELL Complex linije postiže se profesionalni efekat na različite oblike i stadijume celulita.

Kome je Anticelulit linija ULTRACELL Complex namenjena?

Anticelulit linija ULTRACELL Complex remodelirajući tretman namenjen je klijentima koji žele da redukuju masne naslage i celulit, da povećaju cirkulaciju, da zategnu kožu i oslobode je ružnog izgleda pomorandžine kore.

Preparati iz ULTRACELL Complex linije:

  • Anticelulit piling krema
  • Anticelulit ulje za masažu
  • Anticelulit krema za masažu
  • Anticelulit serum
  • Anticelulit gel
  • Anticelulit krio gel
  • Anticelulit termo gel
  • Anticelulit termo krema.

Anticelulit linija ULTRACELL Complex: Faze tretmana

UCC tretman se odvija u četiri velike faze: faza pripreme, faza ciljane nege, faza masaže i faza pakovanja. Radi optimalne efektivnosti, preporučuje se i faza kućne nege. Da bi se postigli najintenzivniji efekti, neophodno je poštovati redosled nanošenja preparata.

Faza 1 – priprema

Korišćeni proizvod: UCC Piling krema

Prva faza tretmana ima ulogu da pripremi kožu klijenta kroz proces omekšavanja i stimulacije kože tela i otklanjanja izumrlih ćelija kako bi se anticelulit proizvodi što bolje absorbovali. To se postiže UCC Anticelulit piling kremom koja se nanosi svaki prvi i peti put pre UCC antucelilut tretmana na željenu regiju tela. Blagim kružnim pokretima uklanja se površinski sloj izumrlih ćelija kože. Preporučljivo je kvasiti prste mlakom vodom tokom tretmana. Masaža pilingom traje 10-15 minuta, nakon čega se preparat uklanja tuširanjem ili nakvašenim sunđerom. Pore su očišćene, a koža je smekšana, glatka i pripremljena za dalji tok tretmana.

Faza 2 – ciljana nega

Korišćeni proizvod: UCC Anticelulit serum

Sledeća faza tretmana predstavlja unošenje koncetrovanog seruma na regije zahvaćene celulitom. UCC anticelulitserum je visokoefikasan proizvod i predstavlja koktel aktivnih sastojaka za intezivan trertman – sprečava pojavu celulita i utiče na njegovo vidno smanjenje. Njegova posebna formula sa silanolom (jedinjenjem manuronske kiseline iz algi i silicijuma) važi za jedan od najboljih prirodnih razgradjivača masti i celulita.Ultracell complex u serumu pokreće eliminaciju viška tečnosti i toksina, i na taj način tonira kožu. Serum se nanosi laganim kružnim pokretima masiranja u kožu. Može se unositi i aparatom za ultrazvuk i mezoporaciju.

Faza 3 – masaža

Korišćeni proizvodi: UCC Ulje za masažu ili UCC Krema za masažu

Anticelulit masaža se posebno preporučuje osobama koje imaju problema sa vezivnim tkivom i slabom prokrvljenošću. Njena uloga je, da uz primenu intezivnih manuelnih pokreta obezbedi bolju prokrvljenost između masnih ćelilja. Na ovaj način se podstiče i krvna i limfna cirkulacija, dok se eliminišu akumulirani toksini. Radi boljeg proklizavanja, masaža se vrši uz pomoć UCC Anticelulit ulja ili UCC Anticelulit kreme za masažu. Anticelulit ulje sadrži arometerapijski kompleks prirodnih eteričnih ulja kleke, pomorandže i čempresa, osiguravajući na taj način produženo anticelulit dejstvo. S druge strane, ako se koristi UCC krema za masažu, omogućava seproduženo proklizavanje, radi boljih efekata manuelne stimulacije. Višak proizvoda se uklanja ubrusom.

Faza 4 – pakovanje

Korišćeni proizvodi: UCC Anticelulit gel ili UCC Anticelulit Krio gel ili UCC Anticelulit Termo gel

Nakon anticelulit masaže, sledi tretman pakovanja tretiranih regija. Pakovanje se vrši tako što se nanese sloj jednog od navedena tri gel preparata, čija lagana tekstura omogućava dublje prodiranje u kožu, a regija se umota u prijanjujuću foliju. Tako upakovana regija se ostavlja najmanje 30 minuta, nakon čega se vrši odmotavanje i uklanjanje viška preparata ubrusom. UCC Anticelulit gel nema efekat niti hladjenja niti zagrevanja, što je pogodno za kožu sklonu pucanju vena i kapilara. UCC Krio gel sadrži kompleks koji hladi i takođe je pogodan za ovaj tip kože. Ukoliko klijent nema osetljivu kožu sklonu crvenilu, može se koristiti UCC Anticelulit termo gel. Pre njegove primene, savetuje se test alergijske preosetljvosti na podlaktici ruke.

Kućna nega uz ULTRACELL Complex liniju

Korišćeni proizvodi: UCC Anticelulit serum + UCC Anticelulit termo krema

Za dugotrajnije rezultate primenjivati ova dva preparata u kućnoj nezi svakog dana. UCC Anticelulit serum utrljavati svakog dana 1-2 puta dnevno. Nakon upijanja, naneti UCC Anticelulit termo-kremu sa efekatom zagrevanja. Krema snažno zagreva tkivo izazivajući prolazno crvenilo. Na taj način se pospušuje cirkulacija. Šea puter iz kreme neguje kožu i čini je baršunasto mekom i glatkom. Ova krema nije pogodna za osobe sa izraženim venama i kapilarima.