Tretman masne kože lica – postupak i odgovarajući preparati

Tretman masne kože lica reguliše lučenje sebuma koje je kod ovog tipa kože prekomerno, a koji se izlučuje na površinu kroz proširene kanale lojnih žlezda. Koža je, zbog toga, masna, sjajna, gruba, zadebljala, nečista i sklona infekcijama. Kod osoba sa masnom kožom izražena je hiperkeratinizacija folikula dlake, pri čemu se zatvara kanal lojne žlezde, dolazi do oticanja i stvaranja gnojnog čepa-komedona i mitesera.

Prednost masne kože je što sporije stari, uz odgovarajuću pravilnu negu. Upotrebom adekvatnih kozmetičkih proizvoda i pravilnim izvođenjem tretmana postižemo da koža bude čista, mekša, svetlija i elastičnija, a samim tim zdravija i lepša.

Tretman masne kože – koraci:

  1. Uklanjanje nečistoća i šminke sa kože. Mlekom za lice temeljno odstraniti nečistoće. Višak mleka ukloniti vlažnim tupferima ili tonikom za lice, čime se ujedno i osvežava koža.

– mleka za čišćenje masne kože lica, vrata i dekoltea: sa kamforom, ihtiolom, aloe verom, aronijom, hamamelisom, neutralno.

– tonici za čišćenje masne kože lica, vrata i dekoltea: sa kamforom, ihtiolom, aloe verom, aronijom, hamamelisom, antibakterijski.

  1. Mehanički piling: piling extra fine i piling sa kafom. Nanosi se na vlažno lice i blagim, kružnim pokretima, vrhovima prstiju, skida se izumrli sloj sa površine kože, čime se pospešuje njeno obnavljanje.
  1. Termalna procedura.
  2. Digitalna komedo-ekspresija.
  3. Dezinfekcija 3 % hidrogenom i darsonvalizacija (dubinska dezinfekcija).
  4. Elektroforeza ili ultrazvuk.  Za ovu proceduru imamo izuzetno kvalitetne serume: hydrofeel, hydrofeel duo activ, aquageen, elasticall i aloe pure serum. Serumi su na vodenoj osnovi u vidu gela i koža ih prepoznaje i prihvata. Preporučuju se za svakodnevnu negu. Nanose se po 2-3 kapi na očišćeno lice, vrat i dekolte.
  1. Masaža hidrogelovima izuzetno prija masnoj koži. U ponudi imamo tri vrste hidrogela, sa azulenom, hamamelisom i aloe verom. Može se raditi masaža čistim biljnim uljima, jojobom, arganom i uljem semenki groždja, ili mešavinom biljnih i eteričnih ulja, čime se ubrzava cirkulacija i omogućava koži intenzivna hidratacija i ishrana. Preporučujemo ulja zamasažu lica za devitaliziranu i kožu sa borama.
  1. Maske za hidrataciju i adstrigentne-za mladju kožu: gel maske hamamelis, aloe vera, brusnica, mušmula, šargarepa, nar, alginatna maska sa efektom hlađenja. Za stariju kožu gel maske kolagen-elastin, ginko, paradajz, šargarepa, alginatna hidrantna maska. Po potrebi staviti umirujuću masku sa arganovim uljem.
  2. Na kraju tretmana, lice prebrisati tonikom sa hamamelisom, hijaluronom ili alojom, zatim naneti neku hidrantnu kremu: hidrantnu gel kremu, umirujuću ili hidrantnu kremu sa aronijom za sve tipove kože.