Sa smenom godišnjih doba, a posebno u prelasku između toplog i hladnog dela godine i nega lica bi trebalo da se promeni. Priprema kože za hladnije dane je neophodna, kako ne bismo jesen dočekali sa dehidriranom, crvenom i nadraženom kožom.

Sa smanjenim UV zračenjem, jesen je idealna za sve one dermatološke tretmane koji izazivaju fotosenzitivnost, poput voćnih kiselina, hemijskih pilinga, mikrodermoabrazije itd. Takođe je potrebno nadoknaditi izgubljene lipide korišćenjem bogatijih krem maski i hidratantnih krema. Vitaminizacija kože je obavezna – uvođenje vitaminskih seruma koji će osvežiti kožu, oporaviti je od letnjeg sunca i povećati joj imunitet.

Vremenski uslovi i promena režima nege kože

Jesen donosi hladnije temperature, dok lojne žlezde smanjeno proizvode lipide, masnoće koji pomažu koži da zadrži gipkost i elasticitet. Koža je izložena suvom i hladnom vazduhu napolju, a veoma toplom unutra (zbog grejanja). Sve ovo donosi dehidrataciju kože, gubitak gipkosti i nedostatak prirodnih hidratantnih faktora. Njih možemo nadoknaditi kombinacijom adekvatne kućne nege i profesionalnih tretmana. Koži je najpre potreban dubinski piling, koje će ukloniti sloj mrtvih ćelija i otkriti mladu jedru kožu, koju potom treba dubinski nahraniti, hidrirati i vitaminizirati.

Priprema kože za hladnije dane

Eksfolijacija

Leto je sigurno iscrpelo kožu, jakim suncem, visokim UV zračenjem, suvim vazduhom. Zato je posle leta potrebno rešiti se mrtvih ćelija kože koje će potom otkriti mladu i blistavu kožu. To se potiže tretmanima sa voćnim kiselinama ili mikrodermoabrazijom. Preporučujemo Skinology AHA liniju, koja sadrži Tonik za čišćenje sa 5% AHA, Mleko za čišćenje sa 5% AHA, kreme sa 5% i 10% AHA, i gel-serume u različitim koncentracijama AHA kiselina – 20%, 30% i 40% koje prati odgovarajući Neutralizator.

Uklanjanje mrtvih ćelija kože može se uraditi pilingom kremaste teksture, koji neće isušiti kožu. Preporučujemo  EXTRA FINE Piling kremu.

Vitaminizacija

Smanjenim unosom svežeg voća i povrća i naša koža gubi vitamine. Osim toga, letnje sunce je dehidriralo kožu i učinilo da ona izgleda sivo i umorno. Zato se je neophodno izvršiti jesenju vitaminizaciju lica – odnosno aplikaciju koktela vitamina tretmanima poput mezoporacije. Ovo je bezbolna alternativa klasičnoj mezoterapiji i zasniva se na unošenju vitaminskih preparata u dublje slojeve kože, primenom pulsnih struja. Za ovu poceduru preporučujemo VITAMIN C + hidrantni kompleks serum za lice.

Ishrana i hidratacija

Kao obavezan deo jesenjeg režima nege, potrebno je kožu dubinski hidrirati i povratiti joj deo izgubljenih lipida i zaštitne barijere. Na ovaj način se vrši idealna priprema kože za hladne dane. U tome će pomoći serumi na bazi hijaluronske kiseline, različitih molekulskih masa, koja prodire kako u spoljašnje, tako i dublje slojeve kože, vršeći momentalnu hidrataciju. Preporučujemo Hydrofeel Duo Active serum sa hijaluronom.

Serum je potrebno “zaključati” slojem bogate hidratantne kreme koja će pružiti zaštitnu barijeru i obilje nutrijenata koji su u jesen preko potrebni. Za hidrataciju suve kože pogodne su kreme koje sadrže ureu, hijaluron, ulje jojobe, argana, makadamije, shea puter… Preporučujemo UMIRUJUĆU kremu za lice.

Priprema kože za hladnije dane uključuje i primenu maski. Dva puta nedeljno kožu treba dodatno nahraniti krem-maskama koje regenerišu kožu, čuvaju njenu vlažnost i vitalnost i snabdevaju kožu nutrijentima. Predlažemo Krem maske ARGAN i ČOKOLADA.

Uz ove korake, koža će spremno dočekati minus i zimske temperature, bez znakova dehidratacije i osetljivosti.

__________________

AHA proizvodi sa voćnim kiselinama: