Na obostranu čast, predstavljamo vam interesantnu saradnju Prima kozmetike sa jednim od srpskih pionira neobične sportske discipline, ultra trail running. U pitanju je mladi sportista, Duško Momić. Duškov trkački staž traje dve decenije, tokom kojeg je ostvario niz uspešnih rezultata kako u Srbiji, tako i na evropskim i svetskim takmičenjima.

Duško Momić – sportski rezultati

Među najznačajnijim rezultatima nalaze se: osvojena prva zlatna medalja za Srbiju u ovom sportu (Persenk Ultra Trail 2015) i učešće na najprestižnijoj svetskoj trci, Ultra Trail Mont Blanc – TDS, kao jedini predstavnik iz Srbije i bivših republika na TDS distanci, uz postignut najbolji regionalni rezultat. Dušku Momiću je ponovo pripala čast da predstavlja svoj sport i Srbiju na nezvaničnom svetskom prvenstvu – Ultra Trail Mont Blanc, na TDS distanci koja je i tehnički najzahtevnija.

Ultra Trail Mont Blanc – prestižno takmičenje

UTMB je najprestižniji sportski i društveni događaj koji poseti 50 000 žitelja svake godine. Odlikuje se besprekornom organizacijom, angažmanom u cilju očuvanja životne sredine, izvrsnom medijskom propraćenošću, i podrškom vrhunskih svetskih brendova. Smatra se “velikim finalom” zbog činjenice da se na nju prijavljuju i najelitniji svetski trkači. Tako se smatra najkompetitivnijom trkom na svetu koja broji oko 10 000 takmičara iz 100 različitih zemalja. Zbog takvog statusa, proces selekcije je rigorozan – da bi se samo ušlo u “bubanj” potrebno je sakupiti poene na izvesnim trkama koje propisuje ITRA (International Trail Running Association). Osim toga, potreno je imati pozamašan trkački staž, i, na posletku, “samo” malo sreće pri izvlačenju.

Saradnja Prima kozmetike i Duška Momića

S obzirom da Duška očekuje “borba” na planinskom terenu uspona i do 7250m, praćena često ekstremnim oscilacijama pritiska i klime, Prima kozmetika mu je izašla u susret kako bi pripremio svoje telo za višečasovan napor, a potom se i uspešno oporavio.

Duško Momić redovno koristi proizvode asortimana Start Active u svojoj trening i takmičarskoj rutini. To su Start Active krema da zagrevanjem otkloni neprijatnost izazvanu čestim sportskim povredama (kao što su istezanje i upala mišića). Takođe koristi i Start Active gel da hlađenjem ubrza lokalnu cirkulaciju, smanji zamor mišića, i poveća njihovu elastičnost. Naposletku, za oporavak i relaksaciju celog tela, Duško uvek bira Economic Sport ulje za masažu.

Live prenos Ultra Trail Mont Blanc – TDS, Duška i Primu, možete pratiti putem UTMB Live sekcije na zvaničnom sajtu, kao i sa svih popularnih društvenih mreža, 29. avgusta sa početkom u 6 časova.
Vidimo se na UTMB!