Anti-aging zrele kože je jedan od najvećih izazova sa kojima se kozmetičari/estetičari susreću u svojoj salonskoj praksi. Kontinuiran rad na podmlađivanju kože je postao imperativ u današnjem dobu, a stručnjaci iz oblasti kozmetike i dermatologije rade u sinergiji kako bi svojim klijentima pružili ono najbolje. Anti-aging zrele kože zahteva poseban protokol nege, kao i specifične aparaturne tretmane lica, koji u kombinaciji sa kućnom negom, daju vidljive rezultate.

Kako koža postaje zrela?

Kada se pomene termin “zrela koža”, mnogi odmah pomisle na kožu punu bora i drugih znakova starenja, kod žena preko 50. godina. Istina je da koža počinje sa starenjem mnogo pre pojave bora – već od 25. godine života! Osim toga, zrela koža se ne vezuje za godine, jer na njen izgled utiču različiti faktori: pre svega, količina izlaganja UV radijaciji, genetika, ishrana, izloženost stresu, poluciji, a potom i životni stil i nega. Naravno, adekvatna nega lica i tela od ranih godina, može umnogome poboljšati izgled kože tokom procesa starenja.

Već od dvadesetih godina, koža počinje da gubi vlagu i svežinu, a do 30. godine, količina lipida se smanjuje i to dovodi do formiranje prvih bora i linija na licu. Od četrdesetih godina, smanjuje se sinteza kolagena i količina fibroplasta, a usled umanjene prokrvljenosti i redukciji izlučivanja sebuma – koža postaje dehidrirana.

Posle 50. godine života, zbog smanjene količine kolagena, volumen zrele kože opada, i vidno se smanjuje, a do 60. godine, koža gubi gustinu i debljinu, a “staračke pege” postaju vidljive.

Kada na sve ove prirodne procese unutar kože dodamo faktore spoljašnje sredine, koji nadalje oštećuju kožu – dobija se zrelo lice, koje zahteva poseban protokol nege.

anti-aging zrele kože

Anti-aging zrele kože

Kako bi se znaci starenja ublažili, potrebna je kombinacija manuelnih i aparaturnih tretmana lica, kao i produžena nega u kućnim uslovima, iz adekvatne proizvode.

1. Čišćenje kože

Za zrelu kožu preporučuju se nežni, kremasti preparati, blage formulacije, obogaćene sastojcima poput hijaluronske kiseline, oligopeptida, ulja, ceramida itd. Postupak čišćenja kože mora biti nežan, a radi se prstima, kružnim pokretima ili uz pomoć pamučnih tufera. Savetuje se izbegavanje preparate za umivanje na bazi sulfata.

Naš savet je NEW EXPRESSION mleko za čišćenje lica.

2. Toniranje i priprema kože za masažu

Ostaci prozvoda za čišćenje se uklanjaju odgovarajućim NEW EXPRESSION tonikom, sličnog sastava, koji ima ulogu da kožu pripremi za masažu i dalju negu.

3. Manuelna masaža anti-age uljem

Masaža zrele kože lica daje izuzetne benefite i tretnutni “lifting” efekat. Kozmetičar/estetičar, uz adekvatne manuelne tehnike masaže, može momentalno da promeni oblik tkiva lica. Masaža zrele kože se radi Essentials Uljem žutog noćurka, koje pruža dodatni anti-age efekat.

4. Maska za lice

Ne treba zaboraviti važnost uloge maske za lice, čak i u salonskoj nezi zrele kože. Potrebno je koži pružiti maksimalnu učinkovitost aktivnih sastojaka, kroz adekvatan odabir maske. Za anti-aging zrele kože predlažemo maske na bazi retinola, kolagena, elastina, ceramida itd.

Naš predlog je NEW EXPRESSION Krem maska na bazi peptida i hijalurona.

5. Ciljana nega – serum

Nakon uklanjanja maske, za lice, na redu je hidratacija. Serum je izuzetno važan anti-aging saveznik, jer u svojoj laganoj fomulaciji sadrži maksimalan procenat aktivnih sastojaka, koji mogu penetrirati do najdubljih slojeva kože. Predlažemo NEW EXPRESSION Filler serum za lice. Svakako, za maksimalni učinak seruma, koristan je postupak mezoporacije, koji unosi ove aktivne sastojke na većim dubinama, direktno u živi sloj kože.

6. Hidratacija

Anti-aging tretman treba završiti bogatom kremom, koja će “zaključati” aktivne sastojak unutar kože i pružiti joj okluzivni sloj. Anti-aging zrele kože nalaže upotrebu kreme na bazi peptida, retinola, hijalurona, sa visokim sadržajem prirodnih biljnih ulja, koja koži vraćaju jedrinu i štite je od spoljšanjih uticaja. Tretman sa završava aplikacijom antirid kreme, kako bi se hidriralo i područje oko očiju.

Naša preporuka je NEW EXPRESSION Filler krema na bazi peptida i hijalurona.

Kućna nega

Nastavak tretmana se produžava u kućnim uslovima – anti-aging zrele kože se ne može zamisliti bez kontuirane nege od strane klijenta. Zato bi kozmetičar/estetičar trebalo da posvetuje svog klijenta i preporuči mu komplementarne proizvode, koji će održavati stanje kože između dva tretmana.

NEW EXPRESSION linija kao preporuka

NEW EXPRESSION je anti-age tretman je kombinacija mleka, tonika, seruma i kreme koji, svojim zajedničkim dejstvom, ostvaruju maksimalne rezultate u borbi protiv tragova starenja na koži. Mali molekuli peptida i hijaluronske kiseline, neophodni za svež, mladalački izgled, prodiru duboko u kožu, zatežu je i hidriraju, a hranljivi sastojci iz ši butera, ulja semenki groždja, makadamije i žutog noćurka, kao i alantoin i pantenol doprinose da koža bude nahranjena i zaštićena od štetnih spoljnih uticaja. Lagana formula, koja se brzo upija, daje osećaj svežine.