Nega u doba izolacije je vrlo aktuelna tema, u trenutnoj situaciji, imajući u vidu pandemiju korona virisa sa kojom je suočen ceo svet. Primorani smo da vreme provedemo kod kuće, dok saloni lepote trenutno ne rade. Ukoliko ste navikli da koristite profesionale usluge kozmetičara/estetičara, frizera i nail-tehničara, sigurni smo da se trenutno suočavate sa pitanjem nege u doba izolacije. Posebno, ako nosite gel-lak ili gel na noktima, farbate izrastak ili idete na tretmane lica. Srećom, možete postići slične rezultate i kod kuće, a kućni karantin ne treba da bude izgovor da se ne negujete. Zato u nastavku slede najbolji praktični saveti za negu kože, kose i noktiju u doba izolacije.

Skidanje materijala sa noktiju

Nega u doba izolacije podrazumeva i uklanjanje prethodno izraslog materijala sa nokatne ploče. Pošto ste trenutno primorano da ovo uradite same, donosimo vam korak po korak kako to da odradite, bez oštećenja nokatne ploče. Metoda uklanjanja materijala nije ista za sve, i zavisi od toga da li imate gel, gel-lak ili akril na noktima.

Gel-lak

Za uklanjanje gel laka je najbolje da koristite “soak-off” metodu otapanja materijala. Za ovu metodu biće vam potrebni: alu-folija, vata, aceton, turpija, i drveni štpić ili pogurivač zanoktica. Najpre zagrebite gornji sloj gel laka uz pomoć grublje turpije. Potom iscepkajte komadiće vate i svaki natopite acetonom i prislonite na nokat. Svaki zavijte alu-folijom i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga vremena, material je popustio, i lako ga možete zguliti uz pomoć drvenog štapića ili gurača zanoktica.

Za profesionalni rezultat, predlažemo vam NSP G-Lac Remover.

Gel na noktima

Gel se sa noktiju uklanja turpijom, najbolje srednje granulacije (ako nemate iskustva), tako što ćete ga isturpijati sa površine nokta. Najbolje je da ostavite tanak sloj materijala na noktima, kako ne biste previše isturpijali prirodni nokat. Važno je da isturpijate gornju i bočne ivice gela, kako ispod ne bi ništa prolazilo.

Nega nakon skidanja materijala

Kako biste oporavili i nahranili nokte posle bilo koje metoda uklanjanja materijala, nanesite malo NSP Nail Therapy seruma za zanoktice koji ćete utrljati u celu nokatnu ploču i na zanoktice. Ukoliko želite, nanesite bazu za lak, ili običan lak za nokte.

Farbanje izrastka

Nega u doba izolacije podrazumeva i sređenu kosu. Jedna od najčešćih usluga koja nam može zatrebati u ovom periodu jeste farbanje izrastka. Ovo lako možete odraditi i same, tako što ćete najpre odabrati boju koja je najsličnija vašoj. Zapamtite da je važno da ne eksperimentišete sa različitim bojama il sa drastičnom promenom, jer trenutno nemate pristup stručnjaku koji može “popraviti” vaše greške. Pažljivo pročitajte uputstvo za upotrebu, jer se ono razlikuje od proizvođača do proizvođača. Boju držite onoliko koliko piše ne uputstvu. Koristite široki češalj, da budete sigurni da ste ravnomerno rasporedili boju. Ukoliko nemate problem sa izrastkom, već samo želite da osvežite boju na krajevima, onda ofarbajte samo krajeve, a koren možete uraditi drugom prilikom.

Predlažemo vam neku od IN HAIR Color Cream farbi za kosu koju ćete koristiti sa Krem-hidrogenom.

Nega kože

Da bi naša koža ostala lepa i negovana i tokom vanrednog stanja, dok ne stignemo kod kozmetičara, moramo se pridržavati rutine nege. Nega u doba izolacije zahteva redovnu negu koju čine:

  • mleko za čišćenje kože
  • tonik za čišćenje kože
  • serum
  • krema
  • antirid

Redovno čistite lice, čak i ako ne šminkate i ne izlazite nigde, jer je čišćenje osnova lepe kože. Posle umivanja i mleka, obavezno nanesite tonik, koji će povratiti pH vrednost koži i ukloniti naslage kamenca sa njene površine.

Zamenite profesionalni tretman uz pomoć Skinology Papaya seruma – enzimskog pilinga, koji omekšava kožu i uklanja mrtve ćelije sa njene površine. Profesionalne maske za lice će nadoknaditi odlazak u kozmetički salon. Koristite gel, krem ili peel-off maske za lice jednom nedeljno, a postarajte se da izaberete onu koja odgovara vašem tipu kože.