Postupak nanošenja preparata za tretman Nail Therapy:

Ruke se dezinfikuju Nail Therapy gelom za dezinfekciju, skida se lak sa noktiju i ruke se potapaju u Spa kupku na 10min, kako bi koža ruku i zanoktice omekšale radi lakšeg uklanjanja. Kupka se ne baca,  činija sa rastovorom se skloni sa strane do skidanja maske. Ukoliko klijent dodje sa gel lakom, ukloniti gel lak otapanjem ili turpijanjem. Tada se procenjuje stanje noktiju klijenta. Ukoliko su nokti veoma oštećeni” ili pretanki, predugo potapanje noktiju u kupku nije dobro za dalji tok tretmana, nokti mogu da upiju vodu i do 70% od svoje zapremine. U tom slučaju ruke se potapaju do 5min, koliko je potrebno da zanoktice omekšaju i da se ispere ostatak sredstva nakon otapanja.

* Dok su ruke potopljene, manikir priprema svoj alat za dalji rad, dezinfikuje alat asepsolom ili alat vadi iz kutije za mokru dezinfekciju, briše ubrusom. To daje jednu ozbiljniju notu o higijeni radnog mesta. Rukavice nosi na početku tretmana tokom uklanjanja gel laka/laka, kada radi manikir (3.i 4.) Rukavice ne nosi kada radi piling zbog blage masaže.

 

Ruke se nežno obrišu peškirima, pa se nanosi Nail Therapy piling za ruke. Nežno se umasira u kožu, čime se radi blagi piling i dok je koža još mekana, uklanja se izumrli površinski sloj. Piling može da se radi, po potrebi, i iznad šaka do podlaktice. Piling se skida vodom i kozmetičkim sunđerom, pri čemu se koristi kupka u kojoj su ruke već bile potpoljene. Veoma je bitno da se piling što bolje ukloni sa ruku kako bi se uklonile sve masnoće.  Ruke se dobro obrišu ubrusom. Vreme trajanja piling tretmana je oko 5min.

* Pre pilinga veoma je bitno proceniti stanje i tip kože ruku klijenta. Ukoliko je koža pretanka ili preosetljiva, jači piling bi mogao da izazove crvenilo kože. Takođe, treba voditi računa o povredama, ranicama i kožnim bolestima, pa taj deo kože bi trebalo preskočiti.

 

Ukoliko je potrebno, dodatno se nanosi Nail Therapy sredstvo za omekšavanje zanoktica i ostavi se 2-4min da deluje. Sredstvo za zanoktice se uklanja u činiji sa kupkom i ruke dobro obrisati peškirom.  Sledi manikir tretman. Poguravaju se i, po potrebi, uklanjaju zanoktice.  Nokti se skraćuju i oblikuju, čime u nokti spremni za usluge izlivanja, ojačavanja I lakiranja. Vreme trajanja ovog koraka zavisi od stanja noktiju i zahtevane usluge. Prosečno vreme osnovnog manikira je oko 20-25min.

* Ukoliko klijent želi tretman ojačavanja noktiju tradicionalnim tvrdim gelovima (ojačavanje sa lakiranjem ili French manikir), veoma je bitno da nokatna ploča bude potpuno suva. Vlažna nokatna ploča može da izazove probleme odizanja gela ili stvaranja gljivica ispod materijala. Od poslednjeg potapanja noktiju do nanošenja gela trebalo bi da prodje minimalno 30min.

 

Nakon pripreme zanoktica i nokatne ploče, sledi ojačavanje, izlivanje i lakiranje noktiju, po želji klijenta – običan lak, gel lak, french, nail art.. Ukoliko se nanosi običan lak, potrebno je sačekati  da on bude potpuno suv na noktima pre nanošenja maske. Ukoliko klijent žuri, običan lak se može naneti i nakon maske, uz napomenu da se maska ne nanosi preko površine nokta. Vreme trajanja zavisi od tehnike lakiranja, od 10min do 1h (10min obično lakiranje, 30min gel lak, 45min flex gel + gel lak, 90min ojačavanje gelom + lakiranje EC gelom, 120min izlivanje).

 

Celokupan Spa tretman se završava nanošenjem  Nail Therapy maskom za ruke. Maska se nanosi četkom u srednje debelom sloju, ruke se uvijaju samolepljivom folijom i frotirskim ili termo rukavicama i ostavi se 15min da deluje. Maska se skida vlažnim sunđerom gde se i dalje koristi kupka iz prvog koraka ili se zameni nova topla voda. Ruke se nežno obrišu ubrusom ili peškirom i nokti se dodatno poliraju  suvim tupferom. U ovom koraku se nanosi i Nail Therapy serum za zanoktice, po kap na svaki nokat i blago utrlja oko kutikule nokta.

 

Poslednji korak je nanošenje Super kreme za ruke na spoljnu stranu šake.

 

Ceo NSP Nail Therapy tretman bi trebalo da traje oko 1h do 1h30min sa uslugom običnog lakiranja lakom ili gel lakom.