Posle dugih zimskih meseci, koža lica kod većine klijenata sigurno izgleda umorno, sivo, dehidrirano, bez prirodnog sjaja. Posledice zime se osećaju i mesecima nakon ulaska u topliji deo godine, zato je prolećni detox obavezni vid nege, kojim ćemo koži povratiti izgubljeni sjaj, hidrataciju i jedrinu. U tome nam pomažu Skinology proizvodi koji su pravi saveznici za borbu protiv post-zimske nege kože!

Šta se dešava sa kožom na početku proleća?

Jako grejanje, hladne temperature i teške masne kreme za lice koje smo koristili tokom zime, ostavile su traga na koži lica: njena površina je najčešće dehidrirana, beživotna, bez ikakvog sjaja i blistavosti. Kako je najveći make-up trend ovih godina blistava dewy koža, s početkom proleća treba da počnemo da radimo na njenom detoxu. Postupci i proizvodi namenjeni za prolećni detox kože će ukloniti sloj mrtvih ćelija, otkloniće znake dehidratacije, pročistiće pore i pripremiti kožu da zasija punim sjajem!

Prolećni detox kože – korak po korak

1. Temeljno čišćenje

Kako bi koža prodisala i oslobodila se nakupljenih nečistoća i zapušenih pora, predlažemo temeljno čišćenje uz pomoć kvalitetnog mleka i tonika za čišćenje lica. Savetujemo da izbegavate komercijalne preparate za umivanje na bazi sulfata, koji će dodatno isušiti več dehidriranu kožu. Mleko umasirajte prstima nekoliko minuta, dok ne razloži sve nečistoće iz pora, a potom toniraju kožu i suzite pore uz odgovarajući tonik za vaš tip kože.

2. Piling kože

Obično čišćenje kože ne uklanja mrtve ćelije kože, zato je piling lica neizostavan korak profesionalne nege. Piling zrnca u kremastoj teksturi vrše blagu mehaničku ekfolijaciju površine kože, ostavljujući je ispoliranom ali i nahranjenom u isto vreme.  Piling lica nemojte raditi češće od 2-3 puta nedeljno, a započnite ga kao prolećni detox!

3. Masaža lica

Kako biste tenu povratili jedinu i svežu boju – morate pokrenuti cirkulaciju, koja će obaviti razmenu materija u krvotoku lica. Najbolji način za to je stručna masaža lica koja je obavezan korak detoxa kože. Ovim se takođe podstiče održavanje elastičnosti lica. Masaža lica se može vršiti uljima, kremom ili hidrogelom. Pošto radimo prolećni detox kože, predlažemo masažu hidrogelom, koji će osvežiti kožu.

4. Vitaminska nega

Prolećni detox kože se ne može zamisliti bez vitamina! Baš kao i našem organizmu, i koži su potrebni vitamini, koji predstavljaju vitalne nutrijenete za njeno pravilno funkcionisanje. Različiti vitamini ispoljavaju različito dejstvo na koži, ali ako morate da se odlučite samo za jedan, neka to bude vitamin C! Pomama koja vlada za ovim sastkojkom nije neopravdana: on deluje tako što posvetljuje ten, stimuliše proizvodnju kolagena, umanjuje pigmentne fleke i bori se kao antioksidant protiv čestica slobodnih radikala.

Mi vam preporučujemo Skinology Vitamin C serum.

5. Nega okoloočne regije

Okoloočna regija je prvi „izdajnik“ godina – posebno nakon duge i hladne zime. Zato se postarajte da vodite računa o ovom senzitivnom delu lica. Odaberite prolećno/letnji lagani antirid u formi gel-kreme, koji će hidrirati nežnu kožu oko očiju, a neće je dodatno opteretiti masnim slojem.

6. Lagana dnevna hidratacija

Hidratacija je ključ jedre i blistave kože, a upravo je ovo ono što koži fali sa dolaskom proleća. Postarajte se da koristite sve blagodeti hijaluronske kiseline, jednog od najboljih prirodnih ovlaživača kože. Hijaluronska kiselina najbolje prodire unutar kože u formi seruma, a može se naći i u dnevoj kremi. Idealne kreme za prolećni detox su one sa gel teksturom, koje čine idealnu podlgou za šminku.

Sve Skinology kreme za lice sadrže hijaluronsku kiselinu, a a proleće vam preporučujemo Hidrantnu gel kremu, lagane teksture.