Skinology linija proizvoda je deo kozmetičke kuće Prima kozmetika i njihovi proizvodi predstavljaju kozmetiku koja je kvalitetna i profesionalna, ali i pogodna za korišćenje u kućnim uslovima. Obiluje širokim spektrom proizvoda različitih namena i izuzetno dobrog sastava prepunog aktivnih sastojaka. U njihovoj ponudi možemo pronaći proizvode koji sadrže visokokvalitetne aktivne sastojke u većim koncentracijama koji garantuju efikasnost i koji su namenjeni svim tipovima kože i starosnim dobima. Svaki preparat ima svoj cilj i učinak ne može da izostane.

Shodno tome, Skinology je obradovao svoje korisnike i u svoj asortiman uvrstio losion koji je sjajan za najpre masnu i problematičnu kožu, a zatim i za sve ostale tipove kože. Radi se o Skinology AHA+BHA Exfoliating Solution losion sa salicilnom kiselinom.

Skinology AHA+BHA Exfoliating Solution losion sa salicilnom kiselinom je preparat namenjen poboljšanju opšteg izgleda kože, povećanju stepena hidratacije, ujednačavanju teksture i boje kože, kao i smanjenju upalnih procesa na koži. Kreiran je i specijalno formulisan najpre za negu masne i problematične kože, a zatim i za sve tipove kože.

Naime, radi se o losionu koji je pogodan kao deo večernje nege i koji se koristi svega dva puta nedeljno, nakon umivalice, a pre kreme ili seruma. U sebi sadrži sjajne sastojke kao što su kiseline i to 5 α-hidroksi kiselina: glikolne, mlečne, limunske, jabučne, vinske i najpoznatije β-hidroksi salicilne kiseline. Pored kiselina, losion sadrži alantoin, D-pantenol, ekstrakt biljke aloe vera čime je pogodan za negu svih tipova kože, ne samo masne i problematične, jer iako sadrži salicilnu kiselinu, prisutan je i D-pantenol, kao i ekstrakt aloe vere koji umiruju i regenerišu kožu. Shodno tome, ovaj preparat mogu svi bez apsolutno bilo kakve bojazni koristiti, jer salicilna kiselina je tu da potpomogne u prolaženju upalnih procesa, a pak D-pantenol da umiri i regeneriše kožu.

Skinology AHA+BHA Exfoliating Solution losion sa salicilnom kiselinom dolazi u pakovanju od 200ml. Pakovanje je jako lepo i ima pumpicu koja savršeno dozira proizvod. Unutar pakovanja krije se losion nešto ređe teksture i vrlo prijatnog, blagog, skoro pa neprimetnog mirisa.

Što se tiče samih benefita nakon korišćenja ovog losiona, moram da kažem da je ovaj preparat jedan multifunkcionalan proizvod koji je tu da superiorno umiri upalne procese, pruži hidrataciju i doprinese boljem opštem stanju celokupnog izgleda naše kože. Od ujednačavanja teksture, a zatim i tena pa sve do lepšeg vizuelnog izgleda. Odličan je izbor kada imamo problema sa aknama i bubuljicama, jer će korišćenje ovog losiona doprineti da akne i bubuljice što pre prođu, ali i da sa njima nestanu one flekice koje ih ne retko i prate. Ovaj losion, iako ima salicilnu kiselinu neće isušiti našu kožu, već će postati veran saborac u efikasnoj i kvalitetnoj nezi. Važno je napomenuti, da obzirom da ovaj losion sadrži kiseline, potrebno ga je koristiti uveče, a sutradan obavezno na lice naneti proizvod sa spf faktorom.

Skinology AHA+BHA Exfoliating Solution losion sa salicilnom kiselinom predstavlja proizvod koji će naša koža voleti i Skinology novitet na koji ni jedna devojka neće ostati ravnodušna. Jedan po sve korisan preparat koji će za kratko vreme postati verni saborac u aktivnoj i dobroj nezi kože lica.

AUTOR: Ivana Šumanac,

BLOG SPOT: Sa kozmetikom na ti