New Expression tretman za zrelu kožu odnosi se na tretiranje zrelog tipa kože, ali i drugih tipova kože koji imaju izražene znakove starenja. Glavna karakteristika zrele kože jeste gubitak fleksibilnosti i elastičnosti. Jedan deo konzistencije kože se postepeno smanjuje, a sama koža postaje tanja, delikatnija, neujednačena, sa vidljivim borama, dok mimičke linije postaju sve izraženije. Karakteristike zrele kože se počinju javljati oko 40. godine života, ali usled delovanja spoljašnjih faktora, mogu se javiti i ranije. Prevencija starenja kože generalno počinje oko 35. godine, kada bi trebalo redovno uvoditi anti-age tretmane. Zato je New Expression tretman odličan izbor kada je reč o prevenciji ili tretiranju znakova starenja kože. U nastavku sledi step-by-step Skinology vodič za New Expression tretman za zrelu koži.

Zrela koža

Tokom godina, i prirodnog procesa starenja (koji započinje već oko 25. godine!), normalno je da koža polako počne gubiti svoj funkcionalni kapacitet. Proces regeneracije se postepeno usporava, i stoga je ćelijama kože potrebno više vremena kako bi proizvela nove slojeve, a posebno onaj površinski – stratum corneum. Pošto je kvalitet procesa regeneracije kože smanjen, primetićemo da zrela kože postaje osetljivija na spoljašnje faktore i zahteva više hranljivih bio-elemanata u nezi. Stoga, zrela kože postaje podložnija posledicama sredinskih faktora, neodgovarajuće nege ili navika, loše ishrane, izmeni ritma sna ili uticaju stresa.

Kada govorimo o starenju kože, uvek moramo imati na umu i efekte UV zračenja. Fotostarenje je još jedan od faktora koji ubrzava formiranje novih ćelija, ali na nezdrav način. UV zračenje uzrokuje oštećenje tkiva u bazalnom sloju kože i abnormalno ubrzava proces ćelijskog deljenja. Zato se UV zračenje povezano sa ranom pojavom lezija na koži – zbog nagomilavanje abnormalnih ćelija, rano starenje se dešava zajedno sa pigmentnim ćelijama, koje mogu biti prekancerogene.

Uzroci starenje kože su čisto fiziološki: usporavanje ćelijskog metbolizma, gubitak snage matičnih ćelija, smanjena sinteza kolagena i hijaluronske kiseline, usporen ćelijski “turnover”, smanjeno lučenje sebuma.

new expression tretman

Klasični simptomi zrele kože sa znacima starenja su:

  • Gubitak elasticiteta
  • Facijalne konture su manje čvrste i definisane
  • Pojava bora i finih linija
  • Nedostatak hidratacije
  • Koža je tanja i suvlja
  • Iritacije kože su česšće

NEW EXPRESSION anti-age tretman je kombinacija mleka, tonika, seruma i kreme koji, svojim zajedničkim dejstvom, ostvaruju maksimalne rezultate u borbi protiv tragova starenja na koži. Mali molekuli peptida i hijaluronske kiseline, neophodni za svež, mladalački izgled, prodiru duboko u kožu, zatežu je i hidriraju, a hranljivi sastojci iz ši butera, ulja semenki groždja, makadamije i žutog noćurka, kao i alantoin i pantenol doprinose da koža bude nahranjena i zaštićena od štetnih spoljnih uticaja. Lagana formula, koja se brzo upija, daje osećaj svežine.

New Expression tretman: tok

Korak 1: Uklanjanje šminke

Prvi korak svakog tretmana je uklanjanje šminke i nečistoće sa kože klijenta. Za ovu fazu odabraćemo Skinology New Expression mleko, sa uljem makadamije, žutog noćurka, grožđanih koštica, hijaluronskom kiselinom i peptidima, nežno čisti zrelu kožu ne narušavajući njenu prirodnu barijeru. Ostatke ukloniti New Expression tonikom sa hijaluronskom kiselinom.

Korak 2: Piling kože

Naredni korak je uklanjanje odumrlih ćelija kože i oslobađanje kože nagomilane nečistoće unutar pora. Za zrelu kožu preporučuje se enzimski piling, koji ćemo uraditi Skinology Papaya piling-serumom, koji nežno razmekšava površinski sloj kože.

Korak 3: Masaža lica

New Expression tretman lica podrazumeva i masažu u trećem koraku. Za ovaj korak, predlažemo Skinology Pantenol kremu za masažu lica, kao odlično sredstvo za proklizavanje prilikom manuelnih pokreta masiranja. Kao alternativa mogu se koristiti i neka od aromaterapijskih ulja za masažu lica.

Korak 4: Aparaturni tretman (darsonvalizacija, mezoporacija ili kiseonik)

Nakon masaže, dehidrirana koža se tretira aparaturnim tretmanom po izboru: darsonvalizacija, mezoporacija ili tretman kiseonikom. Uz ove tretmane, može se koristiti New Expression Filler serum, koji sadrži peptide u koncentraciji od 10%, kao i kompleks hijaluronske kiseline različitih molekulskih masa i alantoin. Gelaste je teksture i lako se upija u kožu.

Korak 5: Prva maska za lice

Posle aparaturnog tretmana, koža se umiruje uz pomoć New Expression krem maske sa hranljivim i osvežavajućim svojstvima, koja sadrži peptide i hijaluronsku kiselinu. Ovi sastojci manjuju mimične bore i zatežu opuštenu kožu. Maska se nakon delovanja uklanja vlažnim tuferom.

Korak 6: Druga maska

Umirivanje i hidratacije kože se nastavlja uz Skinology Derma Calm krem masku. U pitanju je hranljiva maska sa umirujućim i regenerativnim svojstvima, zahvaljujući kvalitetnim sastojcima kao što su: ulje argana, destilat hamamelisa, ekstrakt kamilice, bisabolol, pantenol, alantoin, bela glina, cink oksid i eterično ulje lavande.

Korak 7: Umirujuća krema

Nakon skidanja maske, na kraju tretmana se nanosi odgovarajuća krema za hidrataciju kože. Predlažemo New Expression filer kremu. Ona sadrži peptide, kompleks hijaluronske kiseline različitih molekulskih masa, ši buter, ulje od semenki groždja i alantoin. Lagane je teksture, lako se upija, ne zapušava pore i ne masti kožu.

Korak 8: Okoloočna nega

Tretman završiti odgovarajućom negom okoloočne regije. Predlažemo New Expression Eye Contour Filler serum, koji sadrži peptide i hijaluronsku kiselinu, čime je omogućeno poboljšanje stanja kod tamnih podočnjaka i vrećica ispod očiju.