Biološki tretman je namenjen zreloj i starijoj koži lica, na kojoj je potrebno postići revitalizaciju. Promene koje se javljaju tokom starenja kože, ne predstavljaju ozbiljan problem, sve dok ne postanu vidljive, a tada ih je teško eliminisati. Tada je potrebno ozbiljno pristupiti problem i odabrati odgovarajući kozmetički tretman, uzimajući u obzir stvarne godine klijenta i trenutni izgled kože.

Jedan od tretmana za ovaj tip kože je tretman lica primenom biloškog pilinga. Metoda primene biološkog tretmana se sastoji u sposobnosti sastojaka preparata da hidrolizuje protein epiderma (proteolitički efekat). Pod njihovim dejstvom, keratin kože prelazi u pihtijastu masu, omekšava i na taj način se lakše može odstraniti. Trebalo bi ga primeniti na početku tretmana, kako bi koža omekšala i kako bi joj se povećala polupropustljivost. Tretman se izvodi jednom nedeljno, ukupno 6 tretmana. Može da se radi tokom cele godine, ali ga treba izbegavati u letnjem periodu. U zavisnosti od biostimulansa koji se upotrebljava tokom tretmana, postiže se bolja cirkulacija kože, ubrzava metabolizam, a samim tim i bolja ishrana ćelija kože, pa je ona sjajnija, hidrirana, boljeg turgora.

  1. Uklanjanje nečistoća i šminke sa kože

Skinology mlekom za lice temeljno odstraniti nečistoće. Višak mleka ukloniti toplom vodom.

Mleka za čišćenje suve kože lica, vrata i dekoltea su: mleko sa Avokadom, Aloe Verom, Aronijom, Hamamelisom, Azulenom, Neutralno mleko i mleko za stariju kožu sa Kolagenom i Elastinom, Avokadom i Ginkom.

Skinology tonikom za lice koža se dodatno čisti i osvežava.

Sledeći korak u čišćenju kože je tonik koji se nanosi kako bi dodatno otklonio sve nečistoće sa lica i hidrirao kožu. Potrebno je da tonik upije 1 do 2 minuta.

Tonici za čišćenje suve kože lica, vrata i dekoltea su: mleko sa Aloe Verom, Aronijom, Hamamelisom i mleko za stariju kožu sa Kolagenom i Elastinom, Ginkom i Hijaluronom.

  1. Skinology enzimski piling

Nanosi se na vlažno lice i vrlo blagim, kružnim pokretima, vrhovima prstiju, kratko prelazi preko lica, kako bi se uklonio izumrli sloj sa površine kože. Stoji na licu 10-15 minuta, povremeno se može vlažiti destilovanom vodom.

Ukloniti piling toplom vodom, zatim kožu dodatno natapkati Skinology tonikom sa Hijaluronskom kiselinom. Tonik ostaje na koži par minuta dok ne upije.

  1. Masaža lica, vrata i dekoltea se može raditi sa Skinology kremom za masažu lica. Mogu joj se dodati razna eterična ulja.U tretmanu koristimo mešavinu biljnih i eteričnih ulja za suvu, devitaliziranu i kožu sa borama. Ulje blago umasirati u kožu.

Masažom čistim biljnim uljima, ili mešavinom biljnih i eteričnih ulja ubrzava se cirkulacija i omogućava se intenzivna hidratacija i ishrana. Čista biljna ulja Jojobe, Avokada, Badema, Susama, Pšeničnih klica, Kukuruznih klica, Argana, Noćurka i Groždjanih koštica.

Višak ulja na koži odstraniti papirnim ubrusom.

  1. Maska retinol za hidrataciju. Ostaviti da odstoji oko 20min. Skinuti masku mlakom vodom.

Prima kozmetika ima veliki izbor gel maski za stariju kožu kolagen-elastin, ginko, paradajz, šargarepa, bundeva. Od krem maski za stariju kožu preporučuje se morski kolagen, retinol I veoma hranljiva maska čokolada.

  1. Elektroforeza ili ultrazvuk 

Za ovu proceduru imamo izuzetno kvalitetne serume: hydrofeel, hydrofeel duo activ, aquageen, elasticall i aloe pure serum. Serumi su na vodenoj osnovi u vidu gela i koža ih prepoznaje i prihvata. Preporučuju se za svakodnevnu negu. Nanose se po 2-3 kapi na očišćeno lice, vrat i dekolte.

U tretmanu je korišćen serum Elasticall.

  1. Na kraju tretmana na lice naneti kremu sa retinolom i antirid za suvu kožu.

Umesto retinol kreme, može se naneti krema sa uljem avokada, krema sa pšeničnim klicama ili krema sa uljem jojobe.