Derma Calm tretman Skinology proizvodima uključuje tretiranje osetljivog tipa kože, sa narušenom barijernom funkcijom. Ovaj tip kože odlikuje smanjena tolerancija i burnija reakcija na spoljašnje faktore. Derma Calm linija sadrži umirujuće i negujuće sastojke koji neutrališu crvenilo, svrab, peckanje, osećaj žarenje i ostale simptome koji se javljaju uz osetljiv tip kože. Derma Calm tretman je idealan za zimski deo godine, kao umirujuća nega posle invazivnih tretmana lica (voćne kiseline, retinol, microneedling, mikrodermoabrazija). U nastavku sledi step-by-step vodič kroz Derma Calm tretman za osetljivu kožu.

Osetljiva koža

Osetljiva koža se odnosi na čitav niz karakteristika i stanja, počev od genetskih (poput rozacee i akcema), pa sve do jakih alergija. Dok mnogi klijenti mogu imati osetljivu reakcije kože na kozmetički proizvod ili tretman, oni koji imaju konstantnu reakciju kože spadaju u grupu osetljivog tipa. Klasični simptomi osetljivog tipa kože su:

  • crvenilo
  • sklonost osipu i neravnoj površini kože
  • ispucali kapirali
  • svrab kože
  • jaka osetljivost na sunčevo zračenje
  • osećaj žarenja
  • osećaj peckanja i zatezanja

Derma Calm tretman by Skinology je kreiran da pruži negu blagim proizvodima, sa umirujućim komponentama, poput arganovog ulja, alantoina, bisabolola, azulena, pantenola i mnogim drugim.

derma calm tretman

Derma Calm tretman: tok

Korak 1: Uklanjanje šminke i čišćenje kože

Prvi korak je uklanjanje šminke i nečistoća sa lica klijenta. Za ovaj korak biramo Skinology Derma Calm mleko za čišćenje sa azulenom, koje umasiramo u kožu lica. Ostatke mleka treba ukloniti Derma Calm tonikom sa azulenom. Ovaj sastojak se dobija iz etarskog ulja kamilice, a poseduje antiinflamatorno i antialergijsko dejstvo.

Korak 2: Biološki piling lica

Naredni korak je blagi biološki piling lica na bazi enzima papaje – naneti Skinology Papaya enzimski piling-serum i ostavite da deluje 20 minuta. Isprati toplom vodom sa kože.

Glavni sastojci Papaya seruma su enzim papain, iz papaje i prirodni vlažeći faktor. Omogućava razmekšavanje površinskog sloja kože,pri čemu se lakše uklanjaju izumrle ćelije.

Korak 3: Masaža lica

Masažu lica uraditi Skinology PANTENOL kremom za masažu lica ili aromaterapijskim uljem za masažu kože sa kuperozom. Manuelni pokreti i stimulacija tkiva će učiniti da naredni preparati bolje prodru do dermisa kože.

Korak 4: Aparaturni tretman (darsonvalizacija, mezoporacija ili kiseonik).

Naredni korak je aparaturni tretman po izboru: darsonvalizacija, mezoporacija ili tretman kiseonikom. Uz ove aparaturne tehnike, koristi se Skinology Urea + hijaluron serum za omekšavanje i hidrataciju kože.

Korak 5: Krem maska za lice

Naredni korak je umirivanje kože nakon aparaturnog tretmana. Za ovaj korak predlažemo Skinology Derma Calm krem masku sa arganom i bisabololom, zbog svojih hranljivih, umirujućih i regenerativnih svojstava. Maska sadrži najkvalitetnije sastojke, kao što su: ulje argana, destilat hamamelisa, ekstrakt kamilice, bisabolol, pantenol, alantoin, bela glina, cink oksid i eterično ulje lavande.

Korak 6: Alginatna peel-off maska

Nastavljamo sa umirivanjem kože, koristeći Derma Calm alginatnu masku sa azulenom. Ovo je dvokomponentna maska, koja se dobija mešanjem alginatnog praha i destilovane vode. Alginatni prah, dobijen od braon algi, bogat je alginskom kiselinom i njenim solima, a u kombinaciji sa vodom formira gel. Maska hidrira, umiruje, omekšava i čisti kožu.

Korak 7: Umirujuća krema

Tretman se završava nanošenjem umirujuće kreme za lice. Na čistu kožu nanosi se Derma Calm krema sa hijaluronom i bisabololom, koja umiruje, regeneriše i hidrira. Bogata ekstraktom Aloe Vera i ši buterom, D-pantenolom, E- vitaminom, bisabololom, hijaluronskom kiselinom, pomaže regeneraciju i revitalizaciju osetljive, iritirane i umorne kože. Preporučuje se za negu i zaštitu osetljive kože lica i posle tretmana sa voćnim kiselinama.