Depilacija voskom predstavlja jedan od najefikasnijih i dugotrajnijih načina rešavanja neželjenih dlačica. To je veoma popularna metoda uklanjanja dlačica posebno u letnjem periodu, kada je glatka koža imeprativ lepote.

Depilacija je postupak koji može iritirati kožu, a posebno onu osetljivu. Simptomi iritacije su su svrab, crvenilo, osip, pucanje kapilara, pa čak i akne. Zato je za efikasne rezultate depilacije neophodna temeljna priprema pre, ali i nega kože  klijenta nakon tretmana.

Mali broj salona posvećuje posebnu pažnju tretiranju kože pre i posle depilacije, a i ponuda ovih proizvoda na tržištu nije velika.

Priprema kože PRE depilacije

Priprema kože odnosi se na čišćenje i odmašćivanje tretirane regije, koja će se depilirati. Ako je koža masna, ili namazana mlekom za telo, vosak se neće pravilno zalepiti, i depilacija neće biti efikasna. Zato se koža mora pripremiti posebnim losionom namenjenim za pripremu kože pre depilacije. Pored odmašćivanja kože, on ima i ulogu da dlačie podigne, kako bi se efikasnije zalepile za vosak.

Za pripremu kože pre depilacije preporučujemo Depil Zone Pure&Soft Losion pre depilacije koji odmašćuje kožu i podiže dlačice.

Depilacija voskom

Bez obzira da li je vosak hladan ili topao, on se nanosi na kožu i povlači u jednom potezu u smeru suprotnom od rasta dlačica. Prema regiji koja se depilira, i osetljivosti kože klijenta, kozmetičar će odabrati jednu od ove dve metode: topli ili hladni vosak.

Za svaku od ove metode, Depil Zone linija proizvoda nudi široku paletu voskova i prateće opreme:

  • vosak u patronama 100 ml: pink, aloje vera, pearl, gold, argan, lavanda, limun
  • refil za patrone 800 ml: pearl, gold
  • topli vosak: gold, pink, white, green
  • film vosak 1000 ml: pink, yellow
  • mono i trio grejači za patrone
  • trake za depilaciju

Nega kože POSLE depilacije

Neposredno nakon završetka depilacije, koža je nadržana, pore su raširene, a osećaj peckanja je čest. Kožu treba hidrirati, jer joj je odstranjen zaštitini sloj epiderma. Zato je potrebno umiriti je specijalnim preparatima, koji imaju antiseptičko, rashlađujuće i umirujuće dejstvo. Takođe je zbog ostataka voska prisutan osećaj lepljivosti, koji treba otkloniti uljanim preparatima.

Depil Zone linija proizvoda sadrži 4 proizvoda za negu kože nakon depilacije: