Skinology noviteti su predstavljeni posetiocima nedavno održanog 32. Međunarodnom sajma i kongresa kozmetike, “Dodir Pariza”. Radi se o novom proizvodu u Skinology asortimanu: hidrantnoj SPF 25 kremi za lice i novim pakovanjima i zapreminom Skinology seruma za lice.

Skinology noviteti: Hidrantna SPF 25 krema za lice

Skinology noviteti najpre uključuju potpuno nov tip proizovda, koji je upotpunio Skinology liniju za prevenciju starenja kože i hiperpigmentacija, a to je hidrantna dnevna krema sa zaštitnim faktorom SPF 25.

Dermatolozi i kozmetički stručnjaci ne mogu dovoljno da naglase značaj korišćenja SPF kreme tokom cele godine. Iako se na štetnost UV zračenja obraća pažnja samo tokom letnjih meseci, istraživanja su pokazala da je čak 80% starenja kože uzrokovano – fotostarenjem. Ovo su alarmantni podaci, koji upućuju na to da SPF zaštita mora biti redovna i svakodnevna, tokom cele godine. Na taj način delujemo preventivno na potencijalne znake fotostarenja.

Pored svakodnevne SPF zaštite od sunčevog zračenja, prilikom kreiranja SPF kreme, na umu je bila i zaštita kože posle agresivnijih kozmetičkih tretmana, kao što je tretman voćnim kiselinama, laserima, dermoabrazijom ili hemijskim pilingom. Posle ovihi tretmana se skida površinski sloj mrtvih ćelija kože. Na taj način se otkriva mlada jedra koža koja je posebno podložna štetnom dejstvu UV zraka i potencijalnim hiperpigmentacijama. Zato se klijentu nakon ovih tretmana mora naneti zaštitna hidratantna krema sa SPF 25 i preporučiti njena kućna upotreba svakog jutra.

Aktivni sastojci hidrantne SPF 25 kreme su:

 • shea puter
 • ulje grožđanih koštica,
 • ulje jojobe
 • pantenol i bisanolol,
 • natrijum-hijaluronat
 • hemijski UV filteri (Ethylhexyl methoxycinnamate, Benzophenone-3).

Skinology noviteti: Nova pakovanja seruma za lice

Skinology noviteti su i nova pakovanja seruma za lice. Skinology serumi za lice su do sada bili prvi izbor mnogih renomiranih kozmetičkih salona. Objašnjenje za tu činjenicu je veoma jednostavno – serumi sadrže veću koncentraciju aktivnih sastojaka od uobičajenih preparata za negu lica. Posebno raduje što neke serume čine molekuli koji su manji nego u drugim preparatima, samim tim oni prodiru dublje u kožu.

Dobro poznati Skinology serumi za lice dobili su novo pakovanje u elegatnoj kartonskoj kutiji minimalističkog dizajna, a raniji serumi za lice dobili su novu ambalažu i zapreminu. Ovim je sada učinjeno ujednačenje izgleda svih Skinology seruma, tako da su sada svi dostupni u staklenoj bočici sa pipetom zapremine 30 ml upakovani u kartonsku kutiju. Serumi koji imaju novu zapreminu u naziv su:

 • Aloe Vera Face Repair serum: Aloe vera kao veoma lekovita biljka ima sposobnost ublažavanja nelagodnosti, a poznata je i po svom antibakterijskom i umirujućem dejstvu. Zbog svog bogatstva aloe verom ovaj serum će vašu kožu regenerisati i sačuvaće njenu vitalnost. On je idealan izbor za osetljivu kožu sklonu alergijama.
 • Hyaluron Complex Face Repair serum: Kompleks hijaluronske kiseline različitih molekulskih masa intenzivno hidrira površinske i dublje slojeve kože, pružajući joj optimalnu hidrataciju. Rezultati na koži su odmah vidljivi i izuzetni: vlažnost i elastičnost su povećane, a bore manje izražene.
 • Hyaluron Face Repair Serum: čuva elastičnost i tonus kože, čime joj se obezbeđuje idealna preventivna nega. On je stvoren da pomogne koži da zadrži više vlage, čime poboljšava njene prirodne zaštitne mehanizme. Nakon nanošenja seruma koža postaje glatka i meka, a površinske i izražene bore korišćenjem nestaju.
 • Papaya Face Repair Serum: Uz pomoć enzima papaina iz biljke papaje, blagi piling ukljanja izumrle ćelije kože i čini je mekšom i nežnijom. Ovaj serum koži lica obezbeđuje dugotrajnu hidrataciju, ali i najbolju pripremu za aktivne
  sastojke u nastavku nege.