Kompanija Prima kozmetika uvek prati aktuelne trendove i pomno osluškuje potrebe tržišta, svojih klijenata i krajnjih korisnika. Nakon velikog uspeha Skinology seruma za profesionalnu i kućnu negu lica, naša laboratorija je neumorno radila, kako bi vam predstavila novitete u našoj ponudi – upoznajte dugo očekivana biljna ulja za lice! Skinology Beauty Blend ulja dolaze u 6 različitih varijanti, od koji je svaka posebno prilagođena određenom tipu kože. Najkvalitetnija biljna ulja, mikronutrijenti i drugi kvalitetni sastojci čine formule ovih ulja visokoefikasnim, laganim i hranljivim na koži.

Biljna ulja – prednosti i benefiti

Na početku se javlja pitanje: po čemu se biljna ulja razlikuju od seruma i zašto ih treba korsiti kao deo profesionalne, ali i produžene kuće nege.

  • Biljna ulja  “zaključavaju” vlagu unutar kože i pružaju dodatnu ishranu – kada nanesete ulje na kožu, svi hranljivi i hidratantni sastojci iz prethodno nanetih proizvoda (tonik, serume, krema), bivaju “zaključani” unutar kože. Ulja su okluzivna, što znači da ne dopuštaju isparavanje vode iz kože. Osim ovog efekta, ulja za lice pružaju ishranu površinskom sloju kože.
  • Štite kožu kao barijera – ako se ulje za lice nanese kao poslednji korak nege, ono deluje kao zaštitna barijera, posebno u vetrovitim i hladnim danima, kada temperature mogu uzrokovati isušivanje kože.
  • Štite kožu od slobodnih radikala – u zavisnosti od formule koju odaberete, ulja snabdevaju kožu antioksidantima, prirodnim jedinjenjima koja neutrališu štetno dejstvo slobodnih radikala. Time utiču na usporavanje prirodnog procesa fotosstarenja i gubitka elastičnosti kože.
  • Pružaju koži zdrav sjaj – ten može postati sivkast i beživotan, kako starimo, a to se dešava jer koža prirodno proizvodi manje masnoće s godinama. Zato ulja pomažu koži da vrati vlagu, dajući joj momentalni sjaj.
  • Ne zapušavaju pore – za razliku od mnogih čistih biljnih ulja, Beauty Blend uljana imaju laganu formulaciju koja ne zapušava pore, ne opterećuje kožu, a ovi serumi ne sadrže komedogene sastojke. Čak i ako imate masnu kožu – Skinology Beauty Blend ulja imaju proizvod za vas!
  • Mogu se koristiti i za masažu lica – nekoliko kapi ulja naneti na lice, vrat i dekolte i masirati.
skinology beauty blend

Skinology Beauty Blend ulja

1. Beauty Blend 01 – 100% prirodna mešavina ulja za negu zrele kože

Starenje predstavlja fiziološki proces koji počinje oko 25. godine života. U početku se pojavljuju fine linije oko očiju i usana koje vremenom postaju vidljivije i izraženije. Sa godinama opada koncentracija kolagena i hijaluronske kiseline u koži, što usporava procese regeneracije i dovodi do gubitka elastičnosti i tonusa kože.

Mešavina ulja za negu zrele kože sadrži prirodni emolijens skvalan, koji efikasno hidrira kožu i pojačava dejstvo biljnih ulja badema, avokada, pšeničnih i kukuruznih klica i koštica grožđa. Bademovo ulje je posebno pogodno za primenu na suvoj koži jer štiti od isušivanja. Ulje avokada je bogato vitaminima A, B, E, F, K i lecitinom čime doprinosu revitalizaciji zrele kože. Vitamini A, E, D, fitosteroli i lecitin kojima su bogata ulja pšeničnih i kukuruznih klica deluju hranljivo i regenerišuće na zrelu kožu. U kombinaciji sa eteričnim uljima lavande, ruzmarina i slatke pomorandže uz dodatak koenzima Q10, ovo ulje pruža zreloj koži kompletnu negu i revitalizaciju.

2. Beauty Blend 02 – 100% prirodna mešavina ulja za negu normalne kože

Iako je normalna koža najmanje zahtevna u pogledu nege, ipak bi trebalo voditi računa o njenoj nezi i zaštiti.

Mešavina ulja za negu normalne kože sadrži različita eterična ulja koja deluju blagotvorno i vraćaju koži sve potrebne nutrijente. Ulja badema i avokada su bogata vitaminima i štite kožu od isušivanja pod uticajem različitih uticaja iz okoline. Vitamini A, E, D, fitosteroli i lecitin kojima su bogata ulja pšeničnih i kukuruznih klica deluju hranljivo i regenerišuće na kožu. Eterična ulja lavande, geranijuma i slatke pomorandže deluju regenerišuće, dok sama masaža ovim uljima deluje umirujuće i podstiče cirkulaciju krvi kroz kožu čime se vraća tonus kože.

3. Beauty Blend 03 – 100% prirodna mešavina ulja za negu suve kože

Suva koža predstavlja tip kože koga karakteriše izražena suvoća praćena peckanjem, svrabom i  neprijatnim osećajem zatezanja. Ovom tipu kože je potrebno posvetiti posebnu pažnju kako bi se očuvao integritet hidro-lipidne barijere i sprečilo prerano starenje. Ulja predstavljaju idealan proizvod za negu suve kože jer joj obezbeđuju sve potrebne nutrijente.

Mešavina ulja za negu suve kože sadrži skvalan koji je prirodni emolijens i hidrira kožu, dok su ulja badema i avokada idealna za primenu na suvoj koži jer svojim dejstvom otklanjaju suvoću i smanjuju osećaj zatezanja. Ulja pšeničnih i kukuruznih klica su bogata vitaminima A, E, D, fitosterolom i lecitinom, i deluju kao prirodni antioksidansi čime sprečavaju preuranjeno starenje kože. Eterična ulja ruzmarina, limuna i lavande deluju blagotovorno na suvu kožu i, u kombinaciji sa ručnom masažom, poboljšavaju prokrvljenost i podižu tonus i elastičnost kože.

4. Beauty Blend 04 – 100% prirodna mešavina ulja za negu masne kože

Masna koža predstavlja tip kože koga karakteriše povećana produkcija sebuma, proširene pore i sklonost ka pojavi akni. Zbog izražene produkcije sebuma se dugo smatralo da masnu kožu ne treba negovati uljima, međutim dokazano je da pravilan izbor ulja doprinosi poboljšanju izgleda masne kože.

Mešavina ulja za negu masne kože sadrži skvalan, koji je prirodni emolijens i efikasno hidrira kožu. Ulja ploda divlje ruže, jojobe i semenki grožđa su se pokazala idealnim za negu masne kože joj vraćaju hidrataciju, a nisu komedogena odnosno ne doprinose pojavi akni. Etarsko ulje eukaliptusa ima povoljan uticaj na masnu kožu jer sprečava pojavu akni, dok etarska ulja lavande i slatke pomorandže, u kombinaciji sa masažom, vraćaju tonus koži.

5. Beauty Blend 05 – 100% prirodna mešavina ulja za detoks kože

Zbog današnjeg načina života, sve više smo izloženi polutantima iz spoljašnje sredine koji narušavaju izgled kože i doprinose gubitku sjaja i preuranjenom starenju.

Mešavina ulja za detoksikaciju kože je idealan proizvod za regeneraciju hidro-lipidne barijere oštećene zagađivačima iz spoljašnje sredine. Ulja pšeničnih i kukuruznih klica su bogata vitaminima A, E, D, fitosterolom i lecitinom, i deluju kao prirodni antioksidansi koji sprečavaju preuranjeno starenje kože i umanjuju uticaj slobodnih radikala. Ulje avokada je bogato vitaminima A, B, E, F, K i lecitinom čime doprinosu revitalizaciji kože. Prirodni emolijens skvalan i ulje ploda divlje ruže hirdiraju kožu i vraćaju joj tonus. Koenzim Q10 i vitamin E predstavljaju efikasne antioksidanse koji pojačavaju odbranu kože od slobodnih radikala. Eterična ulja ruzmarina i timijana, u kombinciji sa masažom, povećavaju prokrvljenost kože čime se vraća sjaj i elastičnost.

6. Beauty Blend 06 – 100% prirodna mešavina ulja za kuperoznu kožu

Kuperoza predstavlja stanje kože koga karakterišu prošireni krvni sudovi na licu i izraženo crvenilo.

Mešavina ulja za negu kuperozne kože sadrži ulje ploda divlje ruže i skvalan, koji imaju emolijentno dejstvo i štite kožu od uticaja faktora koji pogoršavaju kuperozu. Ulja badema i avokada su bogata vitaminima A, B, E, F, K i lecitinom  i doprinose jačanju barijere kože, dok ulja pšeničnih i kukuruznih klica deluju kao prirodni antioksidansi. Eterična ulja lavande, geranijuma i čajnog drveta deluju umirujuće na kožu i smanjuju osećaj peckanja koji može biti prateći simptom kuperoze.

Skinology Beauty Blend ulja – upotreba

Skinology Beauty Blend ulja se koriste kao poslednji korak u nezi, nakon seruma i kreme. Par kapljica ulja se može pomešati sa kremom za lice i tako aplicirati. Mešavina ulja za negu kože se koristi za negu i masažu lica. Nekoliko kapi ulja naneti na lice, vrat i dekolte i masirati.

Napomena: Samo za spoljašnju primenu. Izbegavati nanošenje u predelu lica oko očiju. U slučaju pojave alergijske reakcije prekinuti sa upotrebom.