Pravilan odabir seruma za lice klijenta je ključni deo nege i hidratacije kože posle svakog tretmana lica. Svaki kozmetičar/estetičar mora poznavati osnovne hydro i anti-age sastojke i njihovo delovanje na kožu lica, kako bi mogao adekvatno odabrati serum prema starosnoj dobi klijenta. Neki sastojci poput retinola, ne preporučuju se pre 30-e godine, dok su neki drugi preslabi za pedesete godine. Zato u nastavku donosimo vodič za pravilan odabir seruma za lice prema starosnoj dobi klijenta.

Uloga i važnost seruma za lice

Serum za lice je jedan od vitalnih proizvoda neophodnih za zdravu, elastičnu i podmlađenu kožu lica u bilo kojoj starosnoj dobi.  Njegova uloga je jedinstvena: svojom vodenom teksturom omogućava bolju distribuciju i penetraciju aktivnih sastojka u najdublje slojeve kože. Serum uvek sledi kao korak posle čišćenja lica, a pre nanošenja kreme. Zbog vodene baze, serumi se moraju „zaključati“ kremom za lice, kako ne bi isparili iz kože, pre nego što stignu da deluju.

Pravilan odabir seruma za lice – za svaki uzrast

Dvadesete godine

Ova decenija donosi jedru, elastičnu, mladalačku kožu, koja ima prirodni sjaj i prokrvljenost. Tonus kože je izuzetno dobar, a nivo vlage u koži je najveći, tako da serum treba da održava ovo stanje. S polovinom dvadesetih godina javlja se početak medicinskog starenja kože, što znači da je već od 26-e godine potrebno pojačati hidratantne serume i uvesti one sa antioksidantima, koji će neutralisati prve znake starenja. Zato se preporučuju serumi na bazi aloe vere, hijaluronske kiseline, vitamina A i C.

Odabir seruma za masnu i aknoznu kožu u dvadesetim godinama treba da bude zasnovan na laganim vodenim serumima na bazi niacinamida (vitamina B3), koji se aktivno bori protiv smanjenja lučenja sebuma.

Predlažemo Skinology VITAMIN C + UREA serum za lice kao antioksidant, i Skinology Niacinamide + 3D hyaluron serum za masnu kožu.

odabir seruma za lice

Tridesete godine

Tridesete godine donose i prve izazove kada je reč o starenju kože: prve bore postaju vidljive, a koža manje elastična i sklona hiperpigmentacijama. Pored toga, koža može postati suvlja ili masnija nego u prethodnoj deceniji. Ovo je pravi trenutak da se uvedu serumi koji sadrže više molekularnih veličina hijaluronske kiseline (za jutarnju negu), kolagen i elastin (protiv opuštanja kože) i vitamin C (borba protiv hiperpigmentacija). Pred kraj 30-ih, može se uvesti i retinolski serum kako bi delovao na regeneraciju i neutralizaciju vidljivih znakova starenja.

Naš predlog je Skinology Hyaluron serum za lice.

Četrdesete godine

Pravilan odabir seruma za lice je vrlo važan kod klijenta u zrelim godinama: proizvodnja kolagena i elastina se smanjuje, nazolabijalne i okoloočne bore postaju izraženije, tonus lagano opada, a koža postaje suvlja. Svi ovi problemi se mogu ciljati uz adekvatan serum za lice: ovo je idealan period da se počne sa retinolom, koji je jedini sastojak sa klinički dokazanim dejstvom protiv bora. Takođe, za četrdesete godine predlažemo jaču koncentraciju peptida, a posebno argireline, zbog svog paralitičkog dejstva na mimičke bore.

Preporučujemo Skinology Argireline 10% serum za lice.

Pedesete godine

Starenje kože je neminovno: u dvadesetim i tridesetim godinama možete delovati preventivno, dok u pedesetim možete samo reparirati postojeće stanje kože. Fokus nege koju serumi mogu pružiti u šestoj deceniji života, jeste poboljšanje teksture kože, održavanje njene čvrstine i ispravljanje postojećih bora. Odabir seruma za lice u pedesetim godinama mora zadovoljiti ove kriterijume: zato predlažemo serume na bazi retinola, peptida, matičnih ćelija biljaka, kalcijuma, ceramida…

Naša predlog je Skinology Retinol serum na uljanoj bazi.