Čokolada u profesionalnoj nezi je jedan od omiljenih sastojaka maski i tretmana za telo. Ovaj slatki sastojak se vekovima koristi u nezi lica i tela, zato što kakao sadrži visoki procenat antioksidanata, a sama čokolada je izuzetno hranljiva i hidrirajuća za kožu. Benefiti čokolade su mnogobrojni: hrani, hidrira kožu, deluje proitv pigmentacionih fleka, deluje protiv starenja, boreći se protiv slobodnih radikala. Ujedno, čokolada deluje i na zatezanje kože, tako da je idealan sastojak i za negu zrele kože, sa vidljivim opadanjem tonusa. U nastavku saznajte sve benefite i prednosti čokolade u profesionalnoj nezi kože lica i tela.

Čokolada u profesionalnoj nezi

Čokolada, a posebno tamna čokolada, se pravi od zrna kakaoa. Ova zrna su bogata polifenolima, katehinima i flavonolima, moćnim antioksidantima koji štite kožu, povećavaju nivo cirkulacije u koži, hiriraaju kožu i održavaju njenu elastičnost. Osim toga, čokolada sadrži i vitamin C! Čokolada u profesionalnoj nezi štiti kožu od uticaja sredine (dejstvo slobodnih radikala, zagađenja, lošeg vremena…), a time ujedno sprečava nastavak bora i finih linija.

Čokolada takođe pruža koži esencijalne nutrijente: vitamine A, B1, C, D i minerale koji su vitalni i važni za mladoliki izgled kože. Ovaj sastojak posvetljuje i ten: kombinacija antioksidanata i vitamina C stimuliše ćelije kože da se regenerišu i umanjuje proizvodnju pigmenata. Čokoladna maska na taj način rešava neke od tipičnih problema kože: a to su fleke, gruba koža, pigmentacione mrlje.

Kako se čokolada koristi u profesionalnoj nezi?

1) Maska za lice

Čokolada u profesionalnoj nezi se najčešće primenjuje u vidu maske za lice. Ovakvi proizvodi su vrhunski slatki užitak i negu. Kakao i ši buter hrane, toniraju, vraćaju elastičnost i omekšavaju kožu. Podstiču sintezu kolagenih i elastičnih vlakana i poboljšavaju mikrocirkulaciju u tkivu. Prirodno podmlađuju i poboljšavaju strukturu i zaštitna svojstva kože. Svojim neodoljivim mirisom pobuđuje sva čula, eliminiše stres, pruža osećaj blagostanja i prijatnosti.

Naša preporuka je Skinology Krem maska ČOKOLADA.

2) Krema i ulje za masažu

Čokolada poseduje anti-stress efekat na telo i um, sto ga se često koristi i u masaži tela, kao pomoćno sredstvo za bolje proklizavanje prstiju, ali i za negu tela.Naša preporuka je SWEET SKIN Krema za masažu sa čokoladom, koja pobuđuje sva čula, elimiiše stres i pruža osećaj prijatnosti. Obogaćena je kakao i ši puterom i biljnim uljima avokada i pšenice.
Ukoliko želite da tretman relaks masaže upotpunite čokoladnim uljem, predlažemo vam SWEET SKIN ulje za masažu sa čokoladom. Ono svojim neodoljivim mirisom podstiče i opušta sva čula, dok ši i kakao puter toniraju kožu i vraćaju joj elastičnost.čokolada u profesionalnoj nezi

3) Topla čokolada za masažu

Čokolada u profesionalnoj nezi se može koristiti i u vidu čokokoladne masaže tela, pravom rastopljenog čokoladom. Ovaj tretman pobuđuje i opušta sva čula, eliminiše stres, pruža osećaj blagostanja i prijatnosti. Za ovaj tretman predlažemo SWEET SKIN toplu čokoladu za masažu, koja je obogaćena uljima slatkog badema, kakao i ši putera. Ovaj proizvod aktivira sintezu kolagena i elasitna u ćelijama, a ujedno podstiče cirkulaciju krvi. Topla čokolada prirodno podmlađuje, poboljšava strukturu i zaštitna svojstva kože

Kako se koristi SWEET SKIN čokolada?

Pre korišćenja SWEET SKIN toplu čokoladu za masažu zagrejati u toploj vodi ili aparatu za grejenje flašica za bebe na 50-60 stepeni (dok se u potpunosti ne otopi). U toku tretmana održavati temperaturu proizvoda ukoliko je neophodno dodavanje proizvoda na tretiranu površinu. Poželjno je nakon tretmana proizvod ostaviti na koži klijenta radi dodatne produžene nege. Po završetku tretmana ostaviti proizvod na sobnoj temperaturi da se vrati u čvrsto stanje.