Hydro Force tretman za dehidriranu kožu podrazumeva tretiranje suvog tipa kože, ali i dehidriranog stanja svih ostalih tipova. Dehidrirana koža se može javiti kao trenutno stanje kod svih tipova kože, usled delovanja različitih faktora: vremenskih uslova, invazivnih tretmana ili kozmetičkih sastojaka (retinol ili kiseline), neadekvatne nege, medicinske terapije, određenih bolesti itd. Hydro Force tretman je idealan za vraćanje vlažnosti i gipkosti koži tokom čitave godine, ili pred važne prilike, kada klijenti žele da instantno poprave stanje i blistavost kože. U nastavku sledi step-by-step Skinology vodič kroz Hydro Force tretman za dehidriranu kožu.

Dehidrirana koža

Na prvi pogled, termini koji opisuju kožu poput “suva” i “dehidrirana” deluju skoro kao sinonimi. Ali kada je reč o nezi kože, to su dve potpuno različite brige kože sa različitim uzrocima. Suva koža je tip kože, dok je dehidrirana koža – stanje kože, od kojeg može patiti bilo koji tip, pa čak i masna koža.

Pravilno hidrirana koža je jedra, ujednačenog tona, gipka, blistava i lako upija proizvode. Dehidrirana koža je sve suprotno od toga: sklona je pojavi finih linija i crvenila, izgleda sivo, umorno, zategnuto i beživotno. To se dešava usled nedostatka zaliha vode unutar ćelija kože, jer se dešava transepidermalni gubitak vlage. Dehidrirana koža se može javiti kod svakog tipa kože: suve, normalne, mešovite pa čak i masne. To je stanje koje je prolazno, odnosno, može se tretirati.

hydro force tretman

Klasični simptomi dehidrirane kože su:

 • beživotan izgled
 • matirana površina kože bez sjaja
 • osećaj zatezanja
 • pojačana osetljivost
 • izražena vidljivost finih linija i bora
 • prebrzo upijanje kozmetičkih proizvoda za hidrataciju
 • osećaj suvoće

Hydro Force tretman by Skinology je kreiran da pruži negu hidratantnim proizvodima, sa vlažećim komponentama koje čuvaju integritet hidrolipidnog sloja kože. To su sledeći sastojci: ši puter, ulje badema i žutog noćurka, hidratantni kompleks, hijaluronska kiselina, alantoin, pantenol, arganovo ulje, hamamelis.

Hydro Force tretman: tok

Korak 1: Uklanjanje šminke

Prvi korak svakog tretmana je uklanjanje šminke i nečistoće sa kože klijenta. Za ovu fazu odabraćemo Skinology Hydro Force mleko sa hijaluronskom kiselinom, čije ćemo ostatke ukloniti Hydro Force tonikom sa hijaluronskom kiselinom. Ovaj sastojak je jedna od najaktivnijih supstanci za hidrataciju, jer samo jedan molekul hijalurona za sebe može da veže do 1000 molekula vode.

Korak 2: Piling kože

Naredni korak je uklanjanje odumrlih ćelija kože i oslobađanje kože nagomilane nečistoće unutar pora. Piling lica može biti mehanički (Skinology Piling krema EXTRA FINE), ili biološki (Skinology Papaja serum). Za deblju kožu predlažemo mehanički piling, a za tanju biološki enzimski piling-serum koji nežno razmekšava površinski sloj kože.

Korak 3: Masaža lica

Hydro Force tretman lica podrazumeva i masažu u trećem koraku. Za ovaj korak, predlažemo Skinology Pantenol kremu za masažu lica, kao odlično sredstvo za proklizavanje prilikom manuelnih pokreta masiranja. Kao alternativa mogu se koristiti i neka od aromaterapijskih ulja za masažu lica.

Korak 4: Aparaturni tretman (darsonvalizacija, mezoporacija ili kiseonik)

Nakon masaže, dehidrirana koža se tretira aparaturnim tretmanom po izboru: darsonvalizacija, mezoporacija ili tretman kiseonikom. Uz ove tretmane, mogu se koristiti neki od sledećih seruma:

 • UREA + HIJALURON za omekšavanje i hidrataciju kože.
 • VITAMIN C SERUM sa hidrantnim kompleksom za hidrataciju i zaštitu kože.
 • KOLAGEN-ELASTIN SERUM za poboljšanu hidrataciju, elastičnost i učvršćivanje.
 • ARŽIRELIN SERUM intenzivno hidrira i umanjuje bore.

Korak 5: Gel maska za lice

Posle aparaturnog tretmana, koža se umiruje uz pomoć Hydro Force gel maske sa hamamelisom, hidratantnim kompleksom, alantoinom i pantenolom. Njeno dejstvo je hidrirajuće, umirujuće i regenerišuće. Maska se nakon delovanja uklanja vlažnim tuferom.

Korak 6: Alginatna peel-off maska

Umirivanje i hidratacije kože se nastavlja uz Skinology Hydro Force alginatnu peel-off masku sa hijaluronskom kiselinom. Ona hidrira, ubrzava cirkulaciju, regeneriše, detoksikuje, vraća koži vitalnost i svežinu. Sastojci se od dve komponente: fluida i destilovane vode. Alginatni prah, dobijen od braon algi, bogat je alginskom kiselinom i njenim solima, a u kombinaciji sa vodom formira gel.

Korak 7: Umirujuća krema

Nakon skidanja maske, na kraju tretmana se nanosi odgovarajuća krema za hidrataciju kože. Predlažemo jednu od dve Hydro Force kreme:

 • Hydro Force kremu sa arganom i hijaluronom – Raznovrsnost vitamina, minerala i antioksidanata iz ši butera, ulja argana i semenki groždja pomaže ishranu i regeneraciju kože i obnavlja hidrolipidni površinski sloj. Kompleks hijaluronske kiseline, različitih molekulskih masa, prodire u dublje slojeve kože.
 • Hydro Force kremu sa hidratantnim kompleksom – namenjena je izrazito suvoj i dehidriranoj koži. Sadrži hijaluronsku kiselinu i hidrantni kompleks, vitamin E i D-pantenol, koj intenzivno hidriraju kožu i sprečavaju transepidermalni gubitak vlage.