Prema mišljenju dermatologa, poznata činjenica je da koža ruku mnogo brže stari od kože lica. Razlozi za to su mnogobrojni: tanja koža, manjak lojnih žlezda u ovoj regiji, izloženost spoljašnjim uticajima (vetar, hladnoća, UV zračenje), izloženost hemikalijama (sapuni, deterdženti).  Uz to, koža ruku se generalno manje neguje od lica. Ako na sve ovo dodamo često pranje i dezinfekciju ruku proteklih meseci, neminovno je da je šake gube svoj mladalački sjaj, elastičnost i teksturu. Koža ruku postaje grublja, beživotna, a fleke postaju vidljive. Zato je jedan od omiljenih tretmana u ovo doba godine – anti-aging kože ruku.

Slažemo se da redovna kućna nega i mazanje kreme za ruke pomažu koži ruku da održi elastičnost i mekoću, ali to nekada nije dovoljno. Posebno, imajući u vidu ovaj post-letnji period i pandemiju virusa COVID-19, koja i dalje traje, zahtevajući maksimalnu higijenu ruku. Zato su pravo rešenje profesionalni salonski tretmani kože ruku (podmlađivanje kože šaka), koji tretiraju gotovo sve estetske probleme koji se javljaju na šakama:

  • Suvoću
  • Ogrubelu kožu
  • Pigmentacijske fleke
  • Izražene kapilare
  • Istanjenost kože
  • Gubitak tonusa kože

Anti-aging kože ruku se može sprovoditi kombinacijom aparaturne kozmetike i klasičnih tretmana, a najefikasniji su: laser, mezoterapija, hemijski piling i hijaluronski fileri. Naravno, kozmetičar/estetičar će najpre izvršiti pregled stanja kože ruku i utvrditi koji od dostupnih tretmana je najefikasniji za dati problem klijenta. U nastavku dajemo predlog klasičnog anti-aging tretmana kože ruku, uz NSP i Skinology proizvode!

anti-aging kože ruku

Anti-aging kože ruku: korak po korak

Korak 1: Piling kože ruku

Mehanička eksfolijacija je prvi korak u svakom tretmanu kože ruku, jer je neophodno ukloniti rožnati mrtvi sloj ćelija sa površine kože. Odumrle ćelije kože su još vidljivije na šakama, nego na koži lica. Temeljnim pilingom, svi naredni proizvodi i tretmani će se mnogo bolje absorbovati u kožu.

Mi predlažemo NSP Piling kremu za ruke sa ekstraktom nara.

Korak 2: Masaža šaka

Sledeći korak je pokretanje cirkulacije unutar kože ruku, a najefikasniji način za to je – masaža! Osim estetskog učinka, masaža ruku poseduje i relaksirajuće dejstvo. Masaža se može vršiti uljem ili hidrogelom.

Korak 3: Anti-aging kože ruku – serum

Ako je koža šaka beživotnog izgleda, sa izraženim pigmentnim flekama, najbolje je naneti anti-aging serum na bazi sastojaka koji izbeljuju fleke (vitamin C, retinol, niacinamid…). Ovaj savet treba dati klijentu i za kućnu negu, kako bi efekati bili još vidljiviji.

Korak 4: Nanošenje maske za ruke

Maska za ruke će dubinski negovati, hidrirati, i revitalizovati kožu ruku. NSP Nail Therapy Maska za ruke sadrži dragocene sastojke za negu ove delikatne kože. Kakao i ši buter hrane, toniraju, vraćaju elastičnost i omekšavaju kožu. Prirodno podmlađuju i poboljšavaju strukturu i zaštitna svojstva kože. Ekstrakt nara i biljna ulja badema i susama bogata su nutrijentima-antioksidantima, vitaminima, mineralima i esencijalnim amino kiselinama, obezbeđujući dubinsku ishranu kože.

Korak 5: Parafinsko pakovanje

Kako bismo “zaključali” sve dragocene i hranljive sastojke na koži ruku, u narednom koraku treba primeniti parafinsko pakovanje, uz pomoć tečnog parafina. Nakon potapanja ruku u parafin, one se zavijaju u najlon i potom stavljaju u termo-rukavice, koje dodatno zagrevaju kožu i sprečavaju da dragocena toplota ispari.

Korak 6: Nega zanoktica

Nakon skidanja parafina, koža bi trebalo da je vidljivo svežija, svetlija, prokrvljena i elastična i dubinski negovana. Završni korak ovog anti-aginga koža ruku je nega zanoktica i utrljavanje Nail Therapy seruma u zanoktice i duž nokatne ploče.

Anti-aging kože ruku: Kućna nega

Klijenta treba uputiti u redovnu kućnu negu kože ruku, koja se sastoji od NSP Super kreme i Nail Therapy seruma za zanoktice. Klijentu treba napomenuti da maksimalni štiti kožu ruku, tako što će nositi adekvatne zaštitne rukavice prilikom obavljanja kućnih poslova. Odličan savet je nanošenje SPF kreme sa zaštitnim faktorom na nadlanice, pre izlaska na jako sunce, kako bi se preventivno delovalo na stvaranje pigmentnih fleka.