Alginatne peel-off maske za lice našeg brenda Skinology su dobro poznat proizvod za salonsku upotrebu, kojem veruju brojni profesionalci, ali i klijenti. Do sada, naše alginatne maske su se zasnivala na dvokomponentnoj formuli: alginatnom prahu i fluidu, čijim mešanjem je nastajala homogena smesa, koja se nanosila na lice klijenta. Prima kozmetika konstantno unapređuje svoje formulacije i zato sa velikim zadovoljstvom predstavljamo NOVE Skinology alginatne peel-off maske za lice iz DERMA CALM i HYDRO FORCE linija.

Novina iz naše laboratorije

Skinology alginatne peel-off maske zasnivale su se na dvokomponentnoj formuli: alginatnom prahu koji se mešao sa odgovarajućim fluidom. Sada vam predstavljamo unapređenu formulaciju Skinology alginatnih maski: novina je da se prah meša sa demineralizovanom illi destilovanom VODOM. Unapređena formula sada objedinjuje SVE aktivne komponente koje su se ranije nalazile u prahu i fluidu zajedno.

  • DERMA CALM alginatna peel-off maska

Derma Calm Peel-Off alginatna maska bogata alginatima, prirodnim supstancama, ekstrahovanim iz braon algi u kombinaciji sa ekstraktom borovnice i eteričnim uljem kamilice umiruje, revitalizuje i osvežava. Umiruje osetljivu i reaktivnu kožu, a idealna i posle invazivnih kozmetičkih tretmana lica.

Više o njoj saznajte OVDE.

  • HYDRO FORCE alginatna peel-off maska 

Hydro Force Peel-Off alginatna maska bogata alginatima, prirodnim supstancama, ekstrahovanim iz braon algi, obogaćena visokim sadržajem šećera i ekstrakta krastavca obezbeđuje bogatu hidrataciju i ishranu kože mineralima i vitaminima. Idealna je za hidrataciju gotovo svakog tipa kože.

Više o njoj saznajte OVDE.   View this post on Instagram  

A post shared by Prima Kozmetika (@primakozmetika) on Feb 19, 2020 at 11:51am PST

Upotreba novih alginatnih peel-off maski

Alginatna maska se dodaje u destilovanu ili demineralizovanu vodu (sobne temperature). Brzo i energično se meša, dok se ne dobije homogena masa. Odmah nanosi na lice i vrat, izbegavajući predeo oko očiju. Masku deluje 15 minuta i uklonja se u jednom komadu.

Alginatne peel-off maske: Nezamenljiv deo tretmana lica

Alginati su posebna jedinjenja i supstance koje se u prirodi nalaze u smeđim i crvenim morskim algama. Maksimalno taloženje alginata u ovim biljka ase dešava od avgusta do septembra, tako da je ovo period kada se skupljaju alge za kozmetičku industriju. Glavna komponenta alginatnih maski je ALGIN (natrijum-alginat) ili natrijumova so alginske kiseline – komponenta, koja se nalazi u morskim algama. Još jedan neophodan sastojak je kalcijum-sulfat. Kada se ovaj prah pomeša sa vodom, nastaje hidrokoloidni gel, koji postaje depo za sve aktivne sastojke, koji sporo prodiru u kožu.

Pošto su alginatne peel-off maske dobro zasićene vodom, one instantno vraćaju koži hidrataciju, što doprinosi velikom poboljšanju izgleda kože – ona postaje glatka, sveža, mladolika i blistava. U isto vreme, algin dozvoljava razmenu kiseonika i upija i uklanja toksine sa površine kože.

Alginatne maske sadrže ekstrakte morskih algi, koji stimulišu sintezu kolagena, poboljšavaju kožni kapacitet zadržavanja vode i snabdevaju je potrebnim mineralima i mikro-elementima.

Alginatne maske mogu da se koriste na svim tipovima kože – normalnoj, masnoj, kombinovanoj, zreloj. Često sadrže dodate supstance prirodnog porekla, koje još više pojačavaju dejstvo: razne biljne ekstrakte u prahu (ekstrakt borovnice i krastavca se nalazi u Skinology alginatnim maskama), različite vrste gline, eterična ulja itd. Na taj način, alginatne maske se mogu koristiti da ciljano rešavaju različite probleme kože.

Da li ćete isprobati naše nove Skinology Alginatne peel-off maske?