Anti-aging nega u tridesetim godinama podrzumeva ciljanu i sistematsku borbu protiv prvih znakova starenja koji postaju izraženiji u ovom dobu. To se postiže anti-age tretmanima lica koji za cilj imaju regeneraciju, intenzivnu hidrataciju, ishranu kože i prevenciju bora i finih linija. Pošto ovi tretmani moraju pre svega odgovarati tipu kože, a u tridesetim godinama ona može biti kombinovana ili suva, tako razlikujemo dva osnovna tipa anti-aging nege. Normalni tip kože se retko javlja u ovoj starosnoj dobi.

Anti-aging nega u tridesetim godinama – kombinovana koža

Karakteristike kombinovane kože u tridesetim godinama

U dvadesetim, ćelije kože se obnavljaju na 28-30 dana, tok u tridesetim godinama taj proces traje duže. Ovo može uzrokovati začepljenje pora usled nagomilanih mrtvih ćelija kože. Osim toga, na licu postoje dve zone sa različitim potrebama – T zona koja se masti, i U zona koja je normalna ili dehidrirana. Koža u ovom uzrastu je sklona i hiperpigmentacijama i gubitku sjaja, tako da kozmetičar/estetičar mora imati u vidu sve ove karakteristike.

Znaci starenja su manje izraženi kod kombinovanog tipa kože u tridesetim, jer je koža elastičnija usled veće količine sebuma. Zato glavni fokus anti-age nege treba da bude: temeljno čišćenje pora, dubinska hidratacija  povratak sjaja kože.

Anti-aging tretman za ovaj tip kože ima sledeće korake:

  • temeljno čišćenje lica uz Hamamelis mleko i tonik, koji imaju adstrigentno i protivupalno dejstvo
  • masaža lica uz Hamamelis hidrogel koji neće opteretiti masnu T zonu
  • piling kože u cilju razmekšavanja mrtvog sloja kože – Enzimski piling sa papainom.
  • anti-age maska Argan krem maska sa regenerativnim uljem argana
  • serum sa vitaminom C koji deluje na depigmentaciju kože i vraćaje blistavosti
  • krema za lice, poput Umirujuće kreme, idealna posle kozmetičkih tretmana

Tretmani za ovaj tip kože mogu uključivati mikrodermoabraziju, kojom se uklanja mrtvi sloj kože, kao i mezoporaciju, kojom se aktivni sastojci iz seruma unose u dublji sloj kože. Čišćenje se može vršiti i ultrazvučnom špatulom, radi temeljnog čišćenja pora.

 

Anti-aging nega u tridesetim godinama – suva koža

Karakteristike suve kože u tridesetim godinama

Suva koža je mnogo nezahvalniji tip kože za anti-aging negu. Usled smanjene proizovdnje prirodnih ulja, koža postaje suva, manje elastična, dehidrirana i gubi tonus. Neretko se dešava da nekad normalan tip kože, u tridesetim godinama postane suv.

Ovaj tip kože je mnogo skloniji formiranju bora i finih linija, zato je hranljiva anti-aging nega u tridesetim godinama imperativ. Tretman treba da se zasniva na dubinskoj ishrani, hidrataciju i revizalizaciji, uz povratak elasticiteta koži.

Anti-aging tretman za ovaj tip kože ima sledeće korake:

Optimalna tehnika za nanošenje seruma je mezoporacija, čime se unose npr. hijaluronska kiselina ili peptidi dubinski u kožu, radi optimalne hidratacije.

Aktivni i nutritivni sastojci proizovda za anti-aging u tridesetim godinama

Anti-aging nega u tridesetim godinama uključuje sledeće poželjne sastojke: hijaluronski kompleks, peptide, koenzim Q10, kolagen, elastin. Nutritivni sastojci koji će koži povratiti mekoću, sjaj, elastičnost i vitalnost jesu: biljna ulja, šea puter, glicerin, urea, pantenol, alantoin. Svi ovi sastojci su komponente većine Skinology proizvoda za anti-aging negu i tretmane lica.