Nega ruku i noktiju je od ključne važnosti za celokupan utisak negovanosti u okviru manikir tretmana. U suprotnom, nijedan manikir neće lepo izgledati na rukama koje su suve, grube, sa ispucalim zanokticama. Ovaj SPA momenat nege ruku je posebno opuštajuć, tako da je omiljen među klijentima.

Koža ruku je gotovo podjednako osetljiva kao i koža lica, ali ujedno mora i bude veoma izdržljiva, jer ruke stalno koristimo. Koža nadlanice je veoma tanka i nema mnogo masnog tkiva u potkožnom sloju. Zbog toga je podložna visokoj osetljivosti i prebrzom starenju. Nega ruku i noktiju se ne sme zanemariti kada je reč o profesionalnom tretmanu.

Manikir tretman: nega ruku i noktiju

Manikir tretman započinje tako što se najpre uklanja stari lak, ukoliko postoji. Potom se šake potapaju u toplu vodu sa uljanom kupkom ili eteričnim uljem, kako bi koža ruku i zanoktica omekšala. Kada se ruke osuše, na zanoktice se nanosi tanak sloj NSP Nail Therapy Omekšivača zanoktica, koji deluje 20 sekundi. Nakon toga se zanoktice potiskuju metalnim guračem ili drvenim štapićem.

Tretman se nastavlja obradom slobodne ivice nokta – oblikovanje i poliranje turpijama različite granulacije.

Pošto koža na rukama nema dovoljno potkožnog tkiva, ne može sama da se regeneriše – neophodna joj je intezivna hidratacija. Kako bi proizvodi za hidrataciju dubinski delovali, neophodno je da se najpre ukloni sloj mrtvih ćelija kože, koji je posebno izražen kod suve i ogrubele kože. To postižemo uz pomoć NSP Nail Therapy pilinga za ruke.

Nail tehničar će naneti dovoljnu količinu pilinga na klijentove šake i nežno masirati kružnim pokretima. Sitna zrnca će izvršiti eksfolijaciju, a koža ruku će nakon pilinga biti glatka i nežna, spremna da upije hranljive sastojke iz krema i maski.

Za dubinsku ishranu veoma suve kože ruku, savetujemo da se nanese NSP Nail Therapy maska za ruke, koja hrani, tonira, vraća elastičnost i omekšava kožu. Maske su obično gušće teksture, bogate nutritivnim sastojcima poput šea putera, biljnih ulja, antioksidanata, vitamina, minerala i aminokiselina. Maska se drži 10-20 minuta, nakon čega se višak upija ubrusom.

Ukoliko klijent ima normalnu kožu ruku, maska se može prekočiti i umesto nje koža ruku hidrirati NSP Super kremom za ruke, koju treba naneti ravnomerno, utrljavanjem, kako bi se dubinski upila. Svakako, nega ruku i noktiju se ne može zamisliti bez dubinske hidratacije kože na kraju.

Posebna nega noktiju

Kada su ruke hidrirane i negovane može se preći na negu noktiju. Nakon što su pogurane u na početku tretmana, dok su ruke vlažne, zanoktice se najbolje hidriraju uljem za zanoktice, koje se nakapa na na njih i potom nežno utrlja. U ove svrhe se može koristiti i uljani serum za negu zanoktica, poput NSP Nail Therapy seruma za zanoktice.

Kako bi se osigurala čvrstina noktiju, preporučuje se da se u nastasku manikir tretmana na nokte klijente nanese lak za učvršćivanje noktijuNSP Nail Hardener. Pre nanošenja, površinu nokta treba odmastiti od ulja i kreme za ruke, kako bi učvršćivač bolje prionuo za nokatnu ploču.

Ukoliko klijent nema problem sa čvrstinom noktiju, njegova nokatna ploča se može jednostavno zaštiti slojem zaštitnog providnog laka NSP Seal&Protect koji će nokatnu ploču zaštititi od žućenja usled tamnih boja lakova ili dugotrajnog nošenja laka na noktima.

Video-vodič za salonsku SPA negu kože ruku: