TRETMAN NORMALNE KOŽE LICA

Normalna koža lica i vrata je koža koja je umereno premašćena, odlično prokrvljena i vlažna. Dobrog je turgora, pore su zatvorene. Funkcije resorpcije i adsorpcije su joj normalne. Takva koža je svojstvena deci i mlađim osobama. Starenjem se koža isušuje.

Od kozmetičkog tretmana se očekuje da očuva i, što je moguće više, produži optimalno stanje i funkcije kože. Sprovodi se higijenski tretman sa ciljem maksimalne higijene i umerene stimulacije njenih prirodnih funkcija, zatim regenerativno-stimulativni tretman, namenjen osobama preko 30 godina, da bi se intenzivnom negom usporio proces starenja.

Normalna koža se lako neguje. Prima kozmetika ima odlične preparate za negu ovakve kože.

  1. Uklanjanje nečistoća i šminke sa kože.

Mlekom za lice temeljno odstraniti nečistoće. Višak mleka ukloniti vlažnim tupferima ili tonikom za lice, čime se ujedno i osvežava koža.

mleka za čišćenje normalne kože lica, vrata i dekoltea: sa aloe verom, aronijom, hamamelisom, neutralno i za stariju kožu sa kolagenom i elastinom i ginkom,

– tonici za čišćenje normalne kože lica, vrata i dekoltea: sa aloe verom, aronijom i za stariju kožu sa kolagenom i elastinom, ginkom i hijaluronom.

  1. Mehanički piling: piling extra fine i piling sa kafom.

Nanosi se na vlažno lice i blagim, kružnim pokretima, vrhovima prstiju, skida se izumrli sloj sa površine kože, čime se pospešuje njeno obnavljanje.

  1. Termalna procedura.
  2. Digitalna komedo-ekspresija.
  3. Dezinfekcija 3 % hidrogenom i darsonvalizacija (dubinska dezinfekcija).
  4. Elektroforeza ili ultrazvuk.

Za ovu proceduru koriste se serumi. Prima kozmetika proizvodi izuzetno kvalitetne serume: Hydrofeel, Hydrofeel Duo Active, Aquagen i Elasticall serum. Serumi su na vodenoj osnovi u vidu gela i koža ih prepoznaje i prihvata. Preporučuju se za svakodnevnu negu. Nanose se po 2-3 kapi na očišćeno lice, vrat i dekolte. Kada koža upije serum naneti odgovarajuću kremu.

  1. Masaža lica, vrata i dekoltea se može raditi sa kremom za masažu lica, samom ili uz dodatak eteričnih ulja. Masažom čistim biljnim uljima, ili mešavinom biljnih i eteričnih ulja ubrzava se cirkulacija i omogućava koži intenzivna hidratacija i ishrana. Masaža se može raditi čistim biljnim uljima jojobe, avokada, badema, susama, pšeničnim klicama, kukuruznim klicama, argana, noćurka i groždjanih koštica. Od mešavina biljnih i eteričnih ulja u ponudi su: mešavina biljnih ulja i kombinacija biljnih i eteričnih ulja za suvu, devitaliziranu, kožu sa borama i kuperozom.
  2. Maske za hidrataciju

Veliki izbor gel maski  za mladju kožu: hamamelis, aloe vera, nar, aronija, brusnica, borovnica. Za stariju kožu kolagen-elastin, ginko, paradajz, šargarepa, bundeva. Od krem maski, za mladju kožu se preporučuju aloe vera i aronija, a za stariju morski kolagen, retinol i čokolada. Nanose se na čistu kožu u tankom sloju, ostave oko 20 minuta, da deluju, zatim se uklone mlakom vodom.

  1. Na kraju tretmana naneti neku hidrantnu kremu: umirujuću ili hidrantnu kremu sa aronijom za sve tipove kože, kremu sa arganovim uljem, za mladju kožu, a za stariju kožu: umirujuću, antirid kremu, hidrantnu, sa aloe verom, sa retinolom, žutim noćurkom, pšeničnim klicama, pšeničnim klicama, avokadom, jojobom, makadamijom.