Showing all 13 results

Eterično ulje slatke pomorandže

250,00 rsd
INFO
Ova biljka potiče iz Španije, južne Italije, severne Afrike, severne središnje i južne Amerike i Izraela. Miris je karakterističan, sladak i topao, a prema isparljivosti spada u gornju grupu. Pogodno je za mešanje sa cimetom, muskatom, karanfilicem, lavandom, nerolijem i limunom. Zbog svog popularnog mirisa često se koristi u mešavinama za decu.
BENEFITI
Antiseptik, sedativ, antidepresiv, analgetik…
UPOTREBA
Ublažava depresije, strahove, nervnu i mišićnu napetost, uzbudjenja, nesanice, dermatitise, bore, celulit…
Nanosi se na kožu razblaženo.

Eterično ulje pitome nane

250,00 rsd
INFO
Menta potiče iz Evrope, Amerike i Japana. Glavni sastojci su mentol i tanini.Miris je čist, lagan i osvežavajuć, prema isaparljivosti spada u srednju grupu. Dobro se meša sa lavandom, ruzmarinom, melisom, majoranom, biberom. Nana je poznata po svojim lekovitim osobinama i koristi se već hiljadama godina.
BENEFITI
Antiseptik, antioksidant, analgetik, antidepresiv, afrodizijak, stimulans, sedativ.
UPOTREBA
Ublažava migrene, umor, nervnu napetost, zapaljenske procese na koži, iritacije, otoke i svrab kod ujeda insekata…
Nanosi se na kožu razblaženo.

 

Out Of Stock

Eterično ulje matičnjaka

250,00 rsd
INFO
Raste kao samonikla biljka u Mediteranskim zemljama, a kao kultivisana u Americi i Aziji. Miris je svež i prijatan i podseća na limun, a prema isparljivosti spada u srednju grupu. Meša se sa geranijumom, klekom, lavandom, nerolijem, ylang-ylangom i limunom. Kao začin i lekovita biljka matičnjak je veoma cenjen još od davne prošlosti a u grčkoj medicini upotrebljavan  je jos pre 2000 godina.
BENEFITI
Umiruje, antimikrobno dejstvo, tonizira, sedativ i antidepresiv, alergije (ukoliko se manifestuju kroz probleme sa kožom ili disanjem ), jača vitalnost…
UPOTREBA
Jaka nervna napetost, stanje emotivnog šoka, nesanica, reumatizam, migrena, herpes, bakterijske i virusne infekcije kože, lišajevi, ekcemi, osip, ujedi insekata…
Nanosi se na kožu razblaženo.

 

Eterično ulje limuna

250,00 rsd
INFO
Limun vodi poreklo iz Mediteranskih zemalja, Kalifornije, Floride, Brazila, Argentine i Kipra. Miris mu je svež i prijatan, prema isparljivosti spada u gornju grupu. Dobro se meša sa lavandom, kamilicom, eukaliptusom, nerolijem, tamjanom, geranijumom, klekom i ylang-ylangom. Pretpostavlja se da drvo limuna potiče iz Indije, a ima široku primenu u kozmetici, parfimeriji, farmaciji, prehrambenoj industriji, u proizvodnji sapuna.
BENEFITI
Antiseptik, diuretik, antireumatik, tonizirajuce sredstvo, smiruje, osvežava, stimuliše.
UPOTREBA
Koristi se kod nervne napetosti, prehlade, herpesa, reumatizma, proširenih vena, ispucalih kapilara, ekcema, zapaljenskih procesa na koži, peruti, masne kože, ujeda insekata, osipa.
Nanosi se na kožu razblaženo.

 

Eterično ulje eukaliptusa

250,00 rsd
INFO
Eukaliptus potiče iz Australije.Gaji se u toplim područjima. Glavni sastojci su eukaliptol, monoterpeni, glikozidi, flavonoidi. Miris ovog ulja je prodorno svež i balzamičan, a prema isparljivosti spada u gornju grupu. Meša se sa izopom, lavandom, limunom, melisom, borom i ružom. Ovo zimzeleno drvo, koje je jedno od najviših na svetu, smatrali su lekom protiv svih bolesti.
BENEFITI
Antiseptik, diuretik, baktericid, antimikotik, mukolitik, stimulans, deodorans…
UPOTREBA
Problemi disajnih organa, reuma, upale mišića i tetiva, herpes, zapaljenski procesi na koži, rane, psihički umor, visoka temperatura…
Nanosi se na kožu razblaženo.

 

Eterično ulje žalfije

350,00 rsd
INFO
Potiče iz mediteranskih zemalja. Glavni sastojci su alfa-tujon, beta-tujon, kamfor, odgovorni za snažno antibakterijsko dejstvo. Miris mu je svež, “zelen”, prodoran, intenzivan i prema isparljivosti spada u srednju grupu. Kombinuje se sa nanom, limunom, ruzmarinom, bergamotom, lavandom, izopom i melisom. Žalfija ili kadulja je od davnina poznata i korišćena u narodnoj medicini. Nanosi se na kožu razblaženo.
BENEFITI
Antiseptik, stimulans, diuretik.
UPOTREBA
Astma, bolovi u vratu, preterano znojenje, zubobolja, opadanje kose, rane, reumatizam, strije, bore.
Nanosi se na kožu razblaženo.

 

Out Of Stock

Eterično ulje čajnog drveta

350,00 rsd
INFO
Zemlje porekla su Australija i susedna ostrva. Spada u gornju grupu po isparljivosti. Dobro se meša sa lavandom, ruzmarinom i citrusnim uljima. Ovo ulje predstavlja novost u aromaterapiji, brzo je postalo univerzalni lek.
BENEFITI
Antiseptik, umiruje, povećava otpornost imunog sistema, olakšava iskašljavanje….
UPOTREBA
Grip, prehlada, virusne infekcije, nervoza, infekcije kože, gljivice, kandidoze, bradavice, cistitis, akne, opekotine (takodje i opekotine od sunca), perut, rane, čirevi, ujedi insekata…
Nanosi se na kožu razblaženo.

 

Eterično ulje timijana

350,00 rsd
INFO
Timijan potiče iz Španije, Maroka, Francuske i Grčke. Glavni sastojci su aromatični alkoholi timol, karvakrol, picimen, gama-terpinen, limonen. Miris mu je sladak, svež, “zelen” i spada u srednju grupu prema isparljivosti. Pogodno je za mešanje sa bergamotom, limunom, ruzmarinom i melisom. “Rajski miris” ima mnoga terapeutska svojstva i nesumnjivo je jedan od najvažnijih u aromaterapiji.
BENEFITI
Antiseptik stimulans, diuretik, jača odbrambene snage organizma, pospešuje zarastanje rana…
UPOTREBA
Umor, glavobolja, nesanica, grip, prehlada, opadanje kose, iritacije kože, rane, povrede…
Nanosi se na kožu razblaženo.

 

Out Of Stock

Eterično ulje sandalovine

350,00 rsd
INFO
Potiče iz Indije, Indonezije i Kine. Miris sandalovog ulja je karakterističan, sladak i orijentalan, a prema isparljivosti spada u donju grupu. Meša se sa biberom, tamjanom, čempresom, ylang-ylangom i nerolijem.  Ima najjaču tradiciju upotrebe u religiozne svrhe, a u parfimeriji i kozmetici koristi se već vekovima.
BENEFITI
Sedativ, ublazava napetost, uspavljuje, smiruje iritacije kože, adstrigens, afrodizijak…
UPOTREBA
Koristi se kod depresije, nesanice, upala kože, akni, gljivica, peruti…
Nanosi se na kožu razblaženo.

 

Eterično ulje ruzmarina

350,00 rsd
INFO
Ruzmarin vodi  poreklo iz zemalja Sredozemlja, narocito iz Španije, južne Francuske, Dalmacije, Maroka, Tunisa i južne Rusije. Miris mu je aromatičan, prodoran i okrepljujuć, prema isparljivosti spada u srednju grupu. Dobro se meša sa bosiljkom, citrusnim uljima, kedrom, lavandom, nanom i tamjanom. Hiljadama godina koristi se u terapeutske svrhe i u kuhinji.
BENEFITI
Stimulans, antiseptik, diuretik, seboregulator.
UPOTREBA
Ublažava bolove, ima antiseptičko dejstvo, reguliše lučenje sebuma, vraća energiju, stimuliše metabolizam, obnavlja nervni sistem, afrodizijak…
Nanosi se na kožu razblaženo.

 

Eterično ulje lavande

350,00 rsd
INFO
Lavanda potiče iz Francuske, Rusije, Španije, Tasmanije, Bugarske i hrvatskih ostrva. Miris ovog ulja je snažan, čist, cvetni, klasičan, umirujuć, a prema isparljivosti spada u srednju grupu. Sjajno se meša sa većinom eteričnih ulja, naročito sa citrusnim uljima, borom, ruzmarinom, majoranom, ivanjskim cvećem, geranijumom, pačulijem. Ima najsvestraniju primenu i idealno je za “ prvu pomoć” kod ozleda, jer se može naneti direktno na kožu.
BENEFITI
Antibiotsko i antidepresivno dejstvo. Pročišćava, smiruje, odbija insekte.
UPOTREBA
Infekcije usne duplje, apscesi, akne, dermatitis, psorijaza, ekcemi, opekotine (i od sunca- ulje se nanosi direktno na kožu), glavobolja, nervna napetost, gojaznost, celulit, strije, proširene vene, ubodi insekata, gljivična oboljenja…
Može se nanositi direktno na kožu.

 

Eterično ulje čempresa

350,00 rsd
INFO
Čempres potiče iz Francuske, Italije, Španije i Maroka. Miris je smolast, pomalo opor, intenzivan i prijatan, a prema isparljivosti spada u srednju grupu. Dobro se meša sa uljem  kleke, lavande,  bergamota, sandalovine, pomorandže, limuna. Ovo ulje je odličan prirodni dezodorans.
BENEFITI
Adstrigens, diuretik, antireumatik, antiseptik i tonizirajuće sredstvo…
UPOTREBA
Koristi se u tretmanima protiv celulita, proširenih vena, loše cirkulacije, grčeva u mišićima,za saniranje rana i ozleda, zapaljenskih procesa na koži, ekcema. Smanjuje nervnu napetost, prekomerno znojenje, starenje kože…
Nanosi se na kožu razblaženo.

 

Out Of Stock

Eterično ulje bergamota

350,00 rsd
INFO
Bergamot  je vrsta pomorandže iz Italije, miris ovog ulja je citrusan i sladak, sa cvetnom notom, a prema isparljivosti spada u gornju grupu. Veoma se ceni i često upotrebljava u parfemskoj industriji. Dobro se meša sa svim cvetnim uljima, naročito sa jasminom, lavandom, nerolijem i čempresom.
BENEFITI
Antibakterijsko, spazmolitičko i sedativno dejstvo.
UPOTREBA
Upotrebljava se kod svih vrsta infekcija, zapaljenskih procesa na koži, rana i ozleda, lišajeva, akni, seboreje, peruti, herpesa, nervne napetosti, stresa.
Mešavine koje sadrže eterično ulje bergamota ne koristiti na koži (masaža, kupka, obloge) neposredno pre izlaganja suncu ili delovanju UV  lampe.
Nanosi se na kožu razblaženo.