IHTIOL kolekcija je namenjena poboljšanju kože sklone nastanku akni.

Kombinacija aktivnih komponenti (ihtiol, salicilna kiselina, bisabolol, alantoin, triklosan, mentol) utiče na poboljšanje funkcija i imuniteta kože. Smanjuje se lučenje sebuma, odstranjuju mrtve ćelije, ima antibakterijsko dejstvo, smiruje iritacije, koža se regeneriše i poboljšava se njena struktura. Poboljšanje izgleda kože se očekuje već posle 2 nedelje, ali sa tretmanima treba nastaviti sve dok se problemi potpuno ne uklone.

SkinologyKreme-teglica-Ihtiol

IHTIOL

Daje izvanredne rezultate u primenjenoj kozmetici, te se u različitim koncentracijama koristi u kozmetičkim preparatima. Ima izuzetno antiinflamatorno, baktericidno i fungicidno dejstvo. Ihtiol se dobija destilacijom fosilnih ostataka fitoplanktona. Bogat je sumporom, koji ima odličan terapeutski efekat. Zbog svog organskog porekla i širokog spektra delovanja ihtiol zauzima visoko mesto među proizvodima za negu kože i kose.

SkinologyKreme200ml-Ihtiol

 

SALICILNA KISELINA je veoma važna u tretmanu bubuljica i akni. Odličan je eksfolijant (vrši blagi piling). Umanjuje oštećenja, upale, kao i proširene pore. Koža postaje vidno zategnuta i glatka. Salicilna kiselina je beta-hidroksi kiselina.

BISABOLOL ublažava crvenilo kod nadražene i iritirane kože. Ima antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo.Dobija se iz etarskog ulja kamilice.

ALANTOIN se izdvaja vlažećim i keratolitičkim efektom.Poboljšava obnavljanje površinskih slojeva kože, ima umirujuće i zaštitno dejstvo.Znatno povećava glatkoću kože. Proizvode ga mnogi organizmi: biljke, životinje, bakterije.

MENTOL ima osvežavajuće i hladeće dejstvo. Sastojak je biljke Mentha Arvensis.

TRIKLOSAN ima antibakterijsko i antifungicidno dejstvo.

Skinology-Cleansers500ml-Ihtiol-tonik-za-ciscenje

 

PROFESIONALNA UPOTREBA – POSTUPAK: