Problematicna aknozna koza

Hormonske promene u pubertetu mogu imati dramatičan uticaj na kožu – naročito na licu, ramenima, grudima i leđima.  Akne se najčešće javljaju pubertetu, ali u nekim slučajevima (naročito kod žena), mogu i u starijoj dobi.

Akne se javljaju kada pora ili folikul dlake postane zapušen prirodnim sebumom i mrtvim ćelijama kože. Bakterije – poznate kao Propionibacterium – žive u koži. Kada ova bakterija uđe i zarazi zapušene pore, to izaziva dermalnu osetljivost. Postoje različite vrste akni: neinflamatorne akne kao što su bele glave (zatvorene komedone) i crnokose (otvoreni komedoni). Upalne vrste akni kao što su papule, gnojne bubuljice (bubuljice), kvržice i ciste.

Razumevanje problematične kože:

Faktori koji doprinose problematičnoj koži mogu da uključuju genetiku, hormone, higijenu, nepravilnu upotrebu proizvoda za negu kože, skidanje prirodne uljane barijere kože, ishranu, stres, obrasce spavanja, lekove, solarnu izloženost i pušenje. U težim slučajevima, ožiljci od akni nastaju kao posledica upalnih ili cističnih akni. Pora ili folikul otiče usled nagomilavanja viška ulja, nečistoća i bakterija što primorava folikulni zid da se razbije.

Rešenje:

Osnovno jeste vraćanje prirodne hidrolipidne barijere kože i smanjenje dermalne osetljivosti ciljanjem bakterijske infekcije.  Naši preparati unapređeni naučno dokazanim sastojcima za svakodnevnu kućnu negu će poboljšati vaše profesionalne rezultate lečenja.

Preparati na bazi ihtiola, niacinamida, salicilne kiseline, pantenola, bisabolola i alantiona će umiriti upalne procese, umanjiti lučenje sebuma, suzbiti infekcije i ubrzati regeneraciju kože.

Prikazani svi od ukupno 14 rezultata

Filter

Starosna dob

Tekstura

Potrebe kože

Tip kože