Aktivni ugalj

Aktivni ugalj je postao popularan sastojak u proizvodima za negu kože zbog svojih svojstava dubinskog čišćenja i apsorpcije nečistoća. Aktivni ugalj je posebna vrsta uglja koja je tretirana kako bi povećala njenu površinu i sposobnost apsorpcije. Danas aktivni ugalj dobijamo ugljenisanjem biljaka, koje zadržavaju svoja lekovita svojstva. Aktivni ugalj je potpuno neutralna supstanca, može se mešati sa različitim uljima i drugim prirodnim sastojcima. Benefiti aktivnog uglja u kozmetici za lice uključuju:

  1. Dubinsko čišćenje: Aktivni ugalj može pomoći u uklanjanju viška ulja, nečistoća i ostataka šminke s kože, čime se smanjuje rizik od začepljenih pora i pojave akni.
  2. Kontrola masnoće: Za osobe sa masnom kožom, aktivni ugalj može pomoći u apsorpciji viška sebuma i smanjenju sjaja na koži.
  3. Poboljšanje izgleda pora: Redovna upotreba proizvoda s aktivnim ugljem može pomoći u smanjenju vidljivosti proširenih pora.
  4. Detoksikacija kože: Aktivni ugalj može pomoći u uklanjanju toksina i štetnih materija s površine kože, sprečava prodor slobodnih radikla i narušavanje kolagena. Pruža ujednačen ten, umiruje crvenilo i sprečava dalji nastanak bubuljica.

Važno je napomenuti da, iako aktivni ugalj može imati neke prednosti za kožu, ne odgovara svakome, posebno ako imate osetljivu kožu.

Skinology nudi gel masku sa aktivnik ugljem i kamilicom: Oil control gel maska

Prikazani svi od ukupno 2 rezultata

Filter