Kada se radi o lakiranju noktiju na rukama ili stopalima, nail tehničari se često susreću sa nepravilnostima poput neravnina na noktima, neujednačene površine nokatne ploče, uraslih noktiju (na stopalima), itd. Kako bi običan ili gel lak lepo prinuo i izgledao najbolje moguće, neophodno je prethodno korigovati sve nepravilnosti nokatne ploče, da bi se dobila savršena podloga za rad. Za ove potrebe je idealan UV Flex So Gel Clear, providni samoravnajući gel male gustine, što ga čini idealnim za pedikir.

Veoma je fleksibilan i mekan, tako da ne smeta u obuci. On popunjava nepravilnosti, a njime se ujedno može produžiti ili zakrpiti nokat. Idealan je za vršenje manjih korekcija nokta, kako bi se postigao izgled zdravog, pravilnog i punog nokta. UV Flex So Gel Clear daje noktu punoću, što ga čini savršenim podlogom za gel ili običan lak. Njime se ujedno i ojačava prirodni nokat.

Karakteristike UV Flex So Gel Clear gela su:

– proziran, samoravnajući gel male gustine
– mekan gel, ne smeta u obuci, fleksibilne teksture, savija se zajedno sa noktom
– nema težinu
– ne turpija se
– skida se soak-off metodom.
https://primakozmetika.com/Proizvod/uv-flex-clear/

Upotreba UV Flex So Gel Clear gela:

Prirodni nokat je dovoljno samo blago izmatirati bafer turpijom. Nije potrebna upotreba primera, sem u slučaju kada se gel odvaja od vrhova noktiju. U tom slučaju naneti primer samo na vrhove noktiju. Prvi sloj gela naneti kao bazu, ravnomerno u veoma tankom sloju. Sušiti 2min u 36W UV lampi ili 1-2min u LED lampi, zavisno od jačine lampe.

Naneti drugi sloj, takođe tanko, vodeći računa da gel ostane u tankom i ravnomernom sloju u delu zanoktica kao i na bočnim stranama nokta. Gel Cleaner-om fiksirati i ukloniti lepljivi sloj nakon sušenja. Naneti ulje za zanoktice i dodatno suvim tuferom ispolirati nokte.

Postupak kod nanošenja gel laka preko UV Flex So Gel Clear gela:

Nakon sušenja SOAK OFF gela, nije ga potrebano fiksirati, već suvim tuferom (koji ne ostavlja dlačice) ili suvom četkom za gel pažljivo ukloniti višak lepljivog sloja, zatim naneti dva tanka sloja gel laka i završtiti sa Twin Coat završnim sjajem za gel lak.

Uklanjanje UV Flex So Gel Clear gela:

Ukoliko preko UV Flex So Gel Clear postoji aplikovan gel lak, potrebno je trupijom prvo pažljivo skinuti sloj Twin coat, jer na taj način skraćujemo vreme otapanja. Trupijom blago izmatirati površinu gela. Dalji postupak uklanjanja je kao i kod gel laka. Naneti ulje za zanoktice oko kože nokta kako bi je zaštitili od prekomerenog isusivanja. Tufer natopljen Gel Lak Remover-om ili čistim acetonom staviti na nokat i uviti aluminijumskom folijom. Ostaviti da stoji 15-20 minuta. Pažjivo, pogurivačem za zanoktice ili drvenim štapićem ukloniti otopljeni i odovojeni gel sa nokatne ploče. Ukoliko je potrebno ponoviti postupak još par minuta. Nakon ukanjanja gela, pažljivo i lagano bafer tuprijom preći preko površine nokta. Ukoliko ne nanosimo ponovo gel lak, baferom za visoki sjaj 400/4000 ispolirati nokat i naneti ulje za zanoktice. Zamolite klijenta da opere ruke i nanesite kremu ili losion za ruke.

UV Flex So Gel Clear je idealan saveznik za brzi salonski rad, kako za manikir, tako i za pedikir. Njime se lako postiže savršena puna nokatna ploča, tako da će svaki manikir, pedikir, dizajn ili boja doći do izražaja.