Parafinsko pakovanje se već dugo koristi za lečenje suve i ispucale kože, kako ruku, tako i stopala. Parafisnkim tretmanom se dubinski prodire u kožu, čineći je mekanom i revitaliziranom. Posle tretmana, koža je zaštićena od spoljašnjih uticaja i dugo ostaje hidrirana, elastična i sjajna.

Parafinsko pakovanje je preporučljivo i kod hroničnih bolesti:

  • reume,
  • artritisa,
  • bolesti zglobova,
  • misića i
  • kostiju.

Pruža protivupalno dejstvo i poboljšava krvotok.

Kako deluje parafinsko pakovanje?

Parafin sprečava vazduh da dopre do kože i time se njena temperatura ispod pakovanja se poveća za 1-2 stepena. To stimuliše proces regeneracije kože i funkcijonalnost kapilara. Parafinsko pakovanje omekšava površinski sloj kože, otvara pore i olakšava aktivnim sastojcima da prodru u dubinski sloj kože. Parafin se nakon nanošenja hladi i tada se stvara blagi pritisak koji aktivira lojne i znojne žlezde. Koža se oslobađa toksina i normalizuje se disanje kože. Hemijsko dejstvo parafina sadrži vitamin E. Biološke sastojke koža upija i samim tim koži pruža tonizirajući efekat.

Parafinsko pakovanje se preporučuje jednom u deset dana kod izrazito suve kože, a za negu kože preporučuje se jednom mesečno.

Našim novim parafinskim pakovanjima sa mirisom limuna, breskve i jagode, koža ruku i stopala postaje revitalizirana i blistava.

Ostale proizvode za negu kože ruku može pronaći OVDE.