nove obuke
dec
13
2018

Prima edukativni centar godinama unazad broji uspešne polaznike koji se obučavaju za najtraženija zanimanja u oblasti nege lepote. U koraku sa vremenom, Prima edukativni centar je uveo u svoju ponudu i nove obuke za refleksologiju, sportsku masažu i masažu vulkanskim kamenjem. Sve obuke vode licencirani profesori od strane ministarstva Srbije, kako neformalnog tako i formalnog, od osnovnog do visokog školskog obrazovanja. Profesori su stručnjaci specijalisti iz svojih oblasti nege lepote (kozmetika – fizioterapija).

Nove obuke u Prima edukativnom centru lepote

Refleksologija

Nove obuke, od sada dostupne u Prime Edukativnom centru lepote uključuju i sve popularniju Refleksologiju. Obuka Refleksologija, obuhvata posebnu vrstu masaže gde, stiskanjem ili gnječenjem stopala, delujemo u predelu refleksnih zona. Refleksologija stopala, terapija zona ili zonoterapija, je drevna vrsta masaže, a prema tradicionalnoj kineskoj medicini zasniva se na refleksnim tačkama stopala i šaka. Pretpostavlja se da potiče iz indijske i kineske kulture 6000 godina unazad.

Primenom ove masaže uspostavlja se ravnoteža u organizmu, poboljšava rad unutrašnjih organa, leči nesanica, ekcem i poremećaji izazvani stresom.

Za upis na kurs refleksologije stopala nije potrebno prethodno znanje iz masaže i sličnih oblasti.

Obuka refleksologija traje 2 dana po 3 sata.

Polaznici su u obavezi da imaju modela.

Testiranje znanja – posle 7 dana. Dobijanje sertifikata.

Sportska masaža

Sportska masaža je posebna vrsta masaže, namenjena osobama koje se rekreativno ili profesionalno bave sportom. U njoj se upotrebljavaju specijalni zahvati koji za cilj imaju intezivnu pripremu sportiste za treninge, produžavanje vremena samog treninga i povećanje sportske moći. Zbog svoje energičnosti, koristi se za jake i hipertrofične mišiće sportista.

Tehnike sportske masaže koje se uče osmišljene su da zagrevaju i omekšavaju tkiva, kao i da poravnavaju mišićna vlakna, čime se ubrzava izbacivanje mlečne kiseline iz mišića. Kvalitetno odrađena sportska masaža sprečava ili otklanja nastanak mlečne kiseline, kako se ne bi pretvorila u kalcifikate koji mogu da izazovu mišićnu napetost ili bol.

Masaža vulkanskim kamenjem

Masaža vulkanskim kamenjem podrazumeva potpunu relakaciju koja nastaje kao rezultat delovanja nežnih pokreta masaže, toplote vulkanskog kamenja i aromatičnog ulja. Ova drevna metoda termoterapije se koristila još u starom Egiptu, Severnoj Americi i Indiji za lečenje bolnih i ukočenih mesta na telu. Ova masaža koristi vulkansko kamenje, koje je nastalo hlađenjem lave. Zbog toga, ono nosi snažan zapis elektromagnenog potencijala Zemlje. Zato je masaža vulkanskim kamenjem ujedno i energoterapija.

Vulkansko kamenje zagrejano u toploj vodi se postavlja na određene delove tela, čime se se dublje manipuliše tkivima. Ovom masažom vrši se opuštanje napetih mišića, širenje krvnih sudova, poboljšava se cirkulacija i oksigenacija tkiva, a primetan je anti-stres efekat. Masaža vulkanskim kamenjem posebno pomaže kod klijenata sa reumatskim stanjima, bolovima u vratu i leđima, ali i kod ublažavanja psihičkih stanja poput anksioznosti, nesanice i depresije.

Više informacija

Postanite sertifikovani stručnjak za refleksologiju, sportsku masažu i masažu vulkanskim kamenjem uz Prima edukativni centar lepote. Nove obuke refleksologije, sportske masaže i masaže vulkanskim kamenjem vodi stručni edukator Miroslav Popović, specijalista strukovni fizioterapeut, licenciran od ministarstva Srbije, kako neformalnog tako i formalnog, od osnovnog do visokog školskog obrazovanja.

Uz sve obuke se dobija skripte, koje su napisali eminentni profesori, stručnjaci iz svojih oblasti, seritifikat i materijal za rad.

Sve informacije možete dobiti putem telefona: 060.658.44.90