mar
8
2016

Šta je to prirodni oblik obrva koji je toliko popularan?

Oblik obrva sa kojim ste se rodili, obrve koje su neočupane, netaknute, neuredne daleko su od onih kojima se danas teži. Pod lepim, “prirodnim oblikom obrva” podrazumevaju se dobro sređene obrve koje, pored usana, daju licu najmoćnije oružje neverbalne komunikacije.

Iscrtavanje obrva sistemom trajne sminke postiže se ubacivanjem prirodnih pigmenata u drugi sloj kože. Naziva se i japanska metoda iscrtavanja obrva, kao i hairstroke metoda ili microblading. Postupak se sastoji iz više koraka i traje oko sat vremena. Prvi korak je rekonstruisanje prirodnog oblika obrva na osnovu fizionomije lica i oblika čeone kosti. To znaci čupanje viška dlačica i skraćivanje dužine, a zatim iscrtavanje oblika obrva olovkom koje prati prirodnu liniju obrva.

Vrlo često se klijenti iznenade kad ugledaju lice nakon probnog sminkanja obrva jer su, zbog višegodišnjeg čupanja i pogrešnog iscrtavanja, zaboravili svoj prirodni autentičan oblik obrva.

Nakon toga se koristi pribor za permanentni make up: Contour držač nožića za iscrtavanje obrva i takozvani micro cutter, nožić sa nizom od 7, 11, 14, 16 itd iglica. Contour nožići su sterilni i koriste se za svakog klijenta posebno.

Contour oprema blog

Ovaj proces je samo tetoviranje i može biti blago bolan. Sledi nanošenje boje odgovarajućeg pigmenta preko obrva koja ulazi ispod kože. Potrebno je da boja odstoji nekoliko minuta i za sto vreme moguće je osetiti blago peckanje. Za razliku od klasičnog tetoviranja, ovim postupkom se boja ne unosi u duboke slojeve kože, već samo u površinske koji se obnavljaju, pa se podrazumeva da će boja nakon nekog vremena polako bledeti. Pigmenti koji se koriste su mineralni, mikrobiološki testirani i toksikološki bezbedni za permanentno nanošenje na kožu, pa su alergijske i irirtirajuće reakcije svedene na minimum.

Nakon dve nedelje od prvog tretmana, potrebno je ponoviti ceo postupak kako bi se estetski poboljšao oblilk, dodale linije i pojačala boja obrva. Za to vreme, obrve je potrebno negovati kremom ili balzamom za negu obrva koji sadrže prirodna ulja ricinusa, badema, vitamina A, D i E i pantenola, čime se osetljiva koža štiti i regeneriše.

Ukoliko se odlučite na ovaj korak, prvo će uslediti period privikavanja, začuđenosti, a kasnije će Vaše obrve oslikavati Vaš temperament i karakter, poboljšati Vaše samopouzdanje, raspoloženje i izgled.