Eterično ulje čajnog drveta

Eterično ulje čajevca je popularan sastojak u kozmetici zbog svojih antibakterijskih i protuupalnih svojstava, zbog čega se često koristi u proizvodima za njegu kože sklonih aknama. Takođe se koristi u proizvodima za njegu kose zbog svojih potencijalnih svojstava u borbi protiv peruti i poticanja zdravog rasta kose. Pri odabiru kozmetičkih proizvoda koji sadrže eterično ulje čajevca, važno je obratiti pažnju na koncentraciju ulja, jer previsoka koncentracija može nadražiti kožu, posebno kod osjetljive kože.

Prikazani svi od ukupno 2 rezultata

Filter